Companyia Montdedutor

Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol són creadors escènics i performers. Treballen a les fronteres de diferents disciplines com la dansa, l’arquitectura, el teatre o l’òpera i els seus camps d’influència en allò polític i social. Els artistes tenen un compromís molt fort amb un lloc que per a altres és de pas; estar al límit i no al centre de les coses és una posició ideològica. Les seves pràctiques escèniques creen llenguatges i desenvolupen una cosa energètica i empàtica: utilitzen l’humor, l’absurd, la repetició i la música per apropar les arts vives a tots els públics amb la intenció que surtin fent la conga i que repeteixin el que han vist després a casa seva. 

Els artistes treballen junts des del 2009 col·laborant amb teatres, centres d’art i festivals d’Europa i Llatinoamèrica.

Danses Romàntiques

Residència abril, maig i juny 2024

Danses Romàntiques té la intenció d’investigar la relació entre música, espai, cos, moviment i acció en la construcció de significat i l’elaboració de ficcions.

El projecte pren com a eix de recerca els ballets romàntics com La Sílfide, Giselle, Coppelia i Raimunda i les seves músiques com Chopin, Delibes, Rimsky-Korsakov, músiques d’aires lírics, exòtics, màgics, sensuals, eteris i misteriosos del romanticisme. Aquests trets van propiciar que fossin portades a escena principalment històries poblades per dones espirituals, fades, somnàmbules i fantasmes que esclavitzaven els cors i els sentits dels homes mortals. Quines altres històries es poden explicar ara sense el vestuari, sense les escenografies i sense el cos del ballet? Com ressignificar aquest gènere musical des de l’acció i el cos contemporani? Com escriure i coreografiar en relació amb la música des del seu fraseig, la seva cadència, el seu accent, la seva repetició, l’expectativa i el suggeriment? Com ens podem acostar a la dansa, no des de la intenció d’explicar o narrar, sinó apostant per una dansa amb autonomia en termes de producció de llenguatge i significat? 

En aquest ballet no hi haurà una història per entendre però sí una dansa i unes accions que diran i que significaran. Serà la precisió del moviment i la claredat de l’acció que afegira el significat en segon pla, deixant parlar al cos.

L’estada de la companyia a El Canal els servirà per provar elements d’escenografia així com de posada en escena. La companyia anirà reunint escalonadament a tot l’equip durant la seva residència per tal de començar a treballar la part més tècnica, d’escenografia i el vestuari de la peça.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans