Escola de Circ La Guixera

LEscola de Circ La Guixera és un projecte que busca fer de Salt un municipi referent en la formació i la professionalització del circ. L’escola ha estat creada a tres bandes entre el Col·lectiu de Professionals del Circ de Girona (CPCG), la Federació d’Entitats Socioculturals de Salt i el Centre de Creació d’Arts Escèniques El Canal. Les tres entitats treballen conjuntament per crear aquest nou espai de circ amb una proposta formativa potent i àmplia per a infants, joves i adults, i amb un espai d’entrenament i de suport pels artistes professionals. A més de ser un espai de formació, de foment i de professionalització del circ, l’Escola de Circ es planteja, doncs, com un agent social i cultural del territori, generador d’espais de trobada i de teixit comunitari i capaç d’eixamplar la participació activa per part de la ciutadania.

Àmbits d’acció

Formació per a la comunitat

A través dels cursos de formació, l’Escola de Circ aspira a crear un espai d’aprenentatge que sigui alhora un actiu cultural i social. L’escola busca ser un agent implicat activament amb la població de Salt a través de l’oferta de cursos i tallers dirigits a infants, joves i grans, i amb la participació i presència a les festivitats i al dia a dia del poble de Salt. 

El projecte vol acostar el circ a la diversitat cultural i social del territori. Amb una oferta formativa àmplia que cobreix els diferents vessants de la disciplina del circ, l’escola pretén formar part del teixit cultural i, amb el circ al centre, ser un agent de cohesió i d’inclusió social.

Suport al col·lectiu professional

El projecte també vol crear una estructura que albergui i doni suport als artistes de la zona i que potenciï el creixement professional de les companyies del territori. Això es tradueix en la creació d’un espai adequat per a l’entrenament a les Naus Guixeres de la Factoria Coma Cros, l’acompanyament i l’assessorament als professionals a través de formacions i l’acolliment d’espais de reflexió, de mostres col·lectives i de cursos especialitzats per a professionals del circ.

En l’àmbit professional, l’escola aspira a ser un espai de trobada per a les companyies vinculades al CPCG i a altres col·lectius de circ del territori.

Cursos i tallers

L’Escola de Circ La Guixera ofereix una programació d’activitats amb inscripció trimestral impartides durant tot el curs escolar. Aquests cursos estan adreçats a infants, joves i adults no professionalitzats i giren al voltant del circ i les disciplines artístiques que se’n deriven. 

L’escola també preveu la seva presència a les diferents festivitats i fires de la ciutat per teixir i expandir la comunitat del circ, i pretén continuar celebrant la Gala de Circ, iniciada l’any 2019 i organitzada un cop l’any.

Aquests són els cursos que s’ofereixen:

  • Acrobàcia (iniciació), amb Raimón Mató – Dimarts de 18.15 a 20.15 h
  • Cèrcol aèri, amb Selma Siral – Dilluns de 10 a 12 h i de 19 a 21 h
  • Dansa aèria (iniciació), amb Cia. Estampades – Dilluns de 19 a 21 h
  • Teles i corda (iniciació), amb Clara Pedrol – Dimecres de 19 a 21 h
  • Teles i corda, amb Eneko – Dimarts de 20.15 a 22.15 h
  • Teles i corda (nivell intermig), amb Raquel Moreno – Dimarts de 10 a 12 h i dijous de 18.15 a 20.15 h
  • Trapezi, amb Gabriela Fernández – Dimarts de 18.15 a 20.15 h
  • Clown (iniciació), amb David Beltrán – Dimecres de 19 a 21 h
  • Taller de Circ en família – Dissabtes a les 11 h

Més informació i inscripcions aquí.

Ubicació

L’escola està situada a les Naus Guixeres, darrere de l’edifici de la Factoria Cultural Coma Cros, un espai on hi conviuen diverses entitats culturals i educatives que obren un ventall d’oportunitats de col·laboracions i sinergies. Provisionalment, les activitats de l’escola es desenvolupen a la Nau 10, però l’objectiu és traslladar-les al nou espai de la Nau 2 com a localització estable.

La Nau 2 és una de les quatre sales de creació d’El Canal, adaptada específicament per ser l’espai especialitzat en el circ i les arts de carrer del centre. A partir del setembre de 2023, s’hi faran els entrenaments i tallers, les activitats complementàries de l’escola i els assajos de les companyies i artistes que preveu el projecte.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans