Festival Z

Des de l’edició del 2022, El Canal col·labora amb el Festival Z, la mostra gironina d’arts en viu adreçada a l’espectador i al creador jove. El suport a la creació i a l’acompanyament dels processos creatius, un eix vertebrador d’El Canal, és també un element clau del Festival Z. Totes dues entitats coincideixen en la voluntat de millorar les condicions de treball i de professionalització del sector de les arts escèniques i en voler fomentar la creació dels joves artistes de les comarques gironines.

El festival ofereix convocatòries públiques on les companyies i els col·lectius poden presentar propostes artístiques en fase de creació per optar a residències creatives o bé treballs artístics ja desenvolupats per poder-los exhibir durant el festival. En la programació del Festival Z també hi ha previstes activitats professionals que serveixin com a punt de trobada, de discussió i de debat per al sector de les arts escèniques. En aquesta línia, El Canal ofereix al Festival Z els seus espais per a les pertinents residències, exhibicions, activitats i cercles de debat programats dins el marc del festival. A més, El Canal també posa a disposició del festival el seu personal tècnic i part dels seus recursos econòmics per donar suport a l’acompanyament artístic i de producció i difusió dels projectes de les companyies residents en el marc del festival.

Creat per l’entitat sense ànim de lucre Fundació Privada Joan Bosch, el Festival Z és una mostra d’arts en viu d’espectacles creats per i per a joves, una plataforma d’acompanyament i de promoció dels materials escènics produïts a Catalunya fent atenció especial als generats a la província de Girona. El festival es defineix també com un espai de diàleg professional que fomenta la reflexió al voltant de la creació jove i que neix amb la voluntat de contribuir a la visibilització i a la professionalització del sector escènic de menys de 30 anys i resident a Catalunya.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans