Després de tancar el termini de presentació de sol·licituds el passat 12 de desembre, El Canal ha fet públics els projectes guanyadors del Programa de Companyies Residents. D’entre els 78 projectes presentats a la convocatòria, vuit d’ells han estat seleccionats. La comissió ha destacat l’alta qualitat dels projectes presentats. Entre ells, hi trobem companyies consolidades, així com projectes vinculats al món del circ, del moviment i de la música, entre d’altres. Amb aquest programa, El Canal posa en valor el compromís de seguir treballant per donar el màxim suport a les produccions i acollir-les amb la qualitat que mereixen.

Entre els vuit projectes seleccionats hi trobem companyies consolidades com Cabosanroque amb el seu projecte El castor que plorava, Societat Doctor Alonso amb Hospital de campo o Monte Isla amb el projecte Un cos sense talent. També hi trobem projectes del món del circ com QOROQ de Kolektiv Lapso Cirk, i del moviment i la música com Prosopopeia, de La Bella Otero. Finalment, també entren en aquest programa la companyia Chez l’Amour amb Un xai ha creuat el desert, KEBO (mapa de la pell d’un cos), de la companyia Vero Cendoya, i Teatre de l’Aurora amb Sí sí sí.

Amb els vuit projectes seleccionats s’establirà un contracte de coproducció artística que donarà suport econòmic a les companyies i els permetrà desenvolupar els seus projectes. A més, aquestes companyies realitzaran tres accions de mediació dirigides a la ciutadania en forma d’assaig obert, xerrades, tallers, entre d’altres. Seran accions que es desenvoluparan al voltant de la creació i adreçades a la comunitat de Salt i Girona.

De les sol·licituds presentades s’ha tingut en compte una sèrie de criteris de valoració com l’interès artístic del projecte, la seva viabilitat, la qualitat de les accions de mediació proposades, la vinculació dels components de la companyia amb la vida cultural saltenca i gironina i l’ús de la llengua catalana.

El Programa de Companyies Residents és un dels programes oferts per El Canal dirigit a professionals, artistes, companyies i col·lectius d’arts escèniques d’àmbit local, nacional i internacional amb projectes d’arts vives en fase de producció. El programa, en règim de concurrència competitiva, oferirà a les companyies seleccionades, la coproducció per part del centre per al desenvolupament del projecte, l’acolliment en residència artística als espais d’El Canal durant aquest 2024 i l’acompanyament tècnic en el procès de creació durant l’estada al centre.

Trobareu la resolució definitiva aquí.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans