Els dies 15 de març, 5 d’abril, 2 de maig i 8 de juny es va celebrar a El Canal la primera edició de les Jornades de Dramatúrgia, unes trobades de debat i de reflexió entre dramaturgs professionals. Les idees, experiències i opinions que es van compartir en aquells quatre dies s’han recollit en una relatoria que ja es pot consultar en obert per a tothom aquí. El document recull les necessitats, les preocupacions, els dubtes, els entrebancs i les experiències del dia a dia dels dramaturgs gironins i catalans que van participar en aquestes jornades i que van posar sobre la taula aquells quatre dies.

La iniciativa de les Jornades de Dramatúrgia va estar encapçalada pel dramaturg Jordi Casanovas i es va organitzar entre un grup de dramaturgs de l’òrbita gironina format per Aleix Fauró, Lara Díez, Ferran Joanmiquel, Marta Aran, Xavi Morató, Carla Rovira, Àlex Mañas, Marta Solé, Clàudia Cedó i Llàtzer Garcia. L’evident necessitat d’aquests dramaturgs per tenir un espai on compartir, debatre i reflexionar juntament amb la implicació d’El Canal per oferir els seus espais i implicar-se en l’organització de la iniciativa, van fer possible les jornades. Cadascuna d’elles estava centrada en una temàtica diferent: l’autoficció, la no ficció i la ficció; la utopia i la distopia; la inclusió i l’apropiació cultural; i el fet global i el fet local.

Vist l’èxit de les jornades, El Canal es planteja fer-ne una segona edició i organitzar més activitats al voltant de l’etapa més verge de la creació teatral: la dramatúrgia.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans