Aquest dijous 21 de març, la Black Music Big Band ha ofert un concert per a centres de secundària a El Canal de Salt, dins la programació del Black Music Festival 2024. L’objectiu de la iniciativa era apropar els estils musicals d’arrel “blues” al públic adolescent i fer difusió de quina és la tradició que hi ha darrera la majoria de música que podem escoltar avui en dia.

Formada per joves músics de 15 a 25 anys, la Black Music Big Band ha aconseguit captivar els joves assistents des del primer moment. Enmig d’un ambient vibrant i ple de ritme, i amb les localitats esgotades, el Canal de Salt ha estat l’escenari avui del Black Music Festival. Més de 280 alumnes de centres educatius de Salt i Girona han experimentat el soul i el funk en primera persona. Temes d’Aretha Franklin, Wilson Pickett, Bruno Mars, Tina Turner, Whitney Houston o fins i tot Red Hot Chili Peppers han format part d’un repertori que ha fet una repassada a 70 anys de rhythm’n’blues, soul, funk i a la majoria de músiques derivades del blues.

No ha estat només un concert més, sinó una experiència única pensada per joves de centres educatius, els quals han tingut l’oportunitat d’assistir-hi en horari escolar, demostrant que la música és una eina educativa poderosa i que pot connectar amb els joves d’una manera especial. L’alumnat que han vingut d’oient fa setmanes que ha estat preparant aquest concert amb un dossier específic de la “Black Music” creat per ser treballat a les aules.

A més, tota la producció del concert amb so, llum i audiovisual ha anat a càrrec dels alumnes dels graus de l’ETECAM, l’Escola Tècnica de l’Espectacle de Salt, tancant així el cercle formatiu de la proposta: joves músics, joves tècnics i joves al públic, en una iniciativa educativa i de difusió musical que es vol que tingui continuïtat en futures edicions del festival.

La Black Music Big Band tancarà la seva participació al BMF2024 aquest pròxim diumenge dia 24 de març a les 12h del migdia. Serà en la versió “Junior” amb nens i nenes de 8 a 15 anys, a la plaça Poeta Sitjà de Castell d’Aro, amb entrada gratuïta.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans