Espais

El Centre de Creació d’Arts Escèniques El Canal forma part del conjunt arquitectònic La Factoria Cultural Coma Cros de Salt, un entorn multicultural que aglutina en un mateix edifici diferents entitats socials, culturals i educatives. El centre disposa de tres sales de creació, producció i assaig per a companyies residents, exhibicions i altres projectes escènics.

El Canal també disposa d’un hall a l’entrada per acollir esdeveniments socials, una sala privada de reunions per a professionals, un arxiu, un magatzem subterrani, una sala tècnica i sis camerinos, tots ells equipats amb lavabos, dutxes, un espai de miralls i tocadors i una capacitat total per a unes trenta persones.

Sala d’acabats – El teatre

El teatre o sala d’acabats és l’espai principal i de major extensió d’El Canal. És un espai polivalent ideal per acabar de polir una creació, fer-hi les proves de so i de llum i els últims assajos. La sala es fa servir també per fer-hi exhibicions. 

Amb uns 450 metres quadrats de superfície, la sala és adaptable a tota mena de formats. Està equipada amb una tribuna telescòpica plegable i s’hi poden muntar tarimes i grades laterals. Amb la tribuna desplegada al màxim, l’escenari fa gairebé 200 metres quadrats de superfície i l’aforament és de 286 persones assegudes en butaques. Amb la tribuna plegada, l’aforament és de 900 persones a peu dret. 

D’aquest teatre en destaca la pinta superior, a 8 metres d’alçada, que aguanta 24 motors que es desplacen a qualsevol punt i mouen els elements escènics penjants. La sala també té un balcó tècnic a tot voltant que permet accedir i donar la volta a la sala des de la part superior.

Sala d’assaig

La sala d’assaig és un espai diàfan amb un sostre tècnic ideal per acollir creacions que necessitin una mica més de temps. La sala té la possibilitat de quedar fosca però alhora compta amb finestres i llum natural per a poder treballar. Es tracta d’un espai més petit però amb molt de potencial: disposa d’aïllament sonor i té gairebé 200 metres quadrats.

És una sala pensada per fer-hi assajos, però també per alguna exhibició de petit format, ja que també hi ha una grada. A la sala s’hi accedeix per l’entrada principal d’El Canal i també connecta amb la resta de l’edifici de la Coma Cros.

Sala Kropotkin

Situada a la zona de les golfes de l’edifici de la Coma Cros, la sala Kropotkin és un espai de format petit, amb aforament de cinquanta-sis persones en cadires i està dissenyada com un lloc de treball per a la fase més embrionària de la creació d’una obra. 

Disposa dels mitjans tècnics mínims de llums i de so. Les residències s’hi poden prolongar fins ben bé un parell o tres de setmanes i les companyies poden fer-ne ús de forma autònoma i amb accés lliure dins dels horaris establerts.

La sala té una tarima per poder-hi treballar i una petita grada per acollir un públic reduït en cas de fer algun assaig obert o alguna activitat amb públic. És un espai de treball molt lluminós, rep llum natural indirecta, no està climatitzat i no té la possibilitat de fer-hi fosc complet.

Explora El Canal en 360 graus!

Mira-ho a pantalla completa aquí.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans