Samfaina de Colors

Samfaina de Colors és el projecte creatiu liderat per la cantant, multiinstrumentista, compositora i pedagoga musical Mirna Vilasís. Construeix universos on la música és el llenguatge principal d’expressió d’un art lliure i obert a totes les disciplines artístiques. Un mestissatge cultural on s’entrellacen música, poesia i art visual. Va ser cofundat el 1988 amb Xavi Múrcia.

És un projecte artístic de qualitat, que desenvolupa un intens treball dedicat a la producció i exhibició d’espectacles musicals de nova creació. Partint de la bellesa, ofereix experiències que acompanyen i estimulen la sensibilitat artística i el despertar creatiu. El llenguatge propi, el contingut i les diferents capes de lectura connecten amb públics de totes les edats.

Samfaina de Colors és passió i compromís amb la cultura, l’educació i la societat, dues armes d’inclusió i transformació social que aporten felicitat i llibertat de pensament. Reivindica la cultura d’arrel mediterrània com a font d’inspiració i la situa a l’abast de tothom sense barreres ni condicionants, una manera de contribuir a la creació de nous públics per a la cultura.

Samfaina de Colors és un referent en les arts escèniques per a públic familiar a Catalunya. Ha creat 24 espectacles en 35 anys de trajectòria, ha enregistrat 9 CD, ha fet gairebé 6.000 funcions i ha rebut l’aplaudiment unànime de 2,6 milions d’espectadors.

Els darrers espectacles Andròmines (2021) i Sense lluna (2022), marquen un punt d’inflexió en les creacions de Samfaina de Colors, ja que aposten per un major risc artístic i per la internacionalització de la companyia. 

Per al 2023, Samfaina de Colors inicia una nova línia de treball amb l’estrena de Música, llums i ombres, el taller de l’espectacle Sense lluna, que enriqueix i innova la tasca artística de Samfaina de Colors per crear nous públics actius.

Essència

Residència juny 2024

Essència és el títol del proper espectacle de Samfaina de Colors. (previst d’estrenar ala tardor del 2024)

Essència és espectacle essencial, musical i poètic que ens mostra que per gaudir d’una vida plena, només ens cal estar connectats amb el nostre ésser essencial, el nostre jo vertader.

Essència és la propera creació de Samfaina de Colors que aposta per una posada en escena minimalista, essencial, moderna i conceptual, on la música en directe i l’atmosfera sonora permetrà a l’espectador fer un viatge cap a la seva essència, que és el seu tresor interior més preuat, un nen interior sincer, espontani i feliç, que tots tenim dins nostre, que hem de cuidar, respectar i deixar que es manifesti lliurement.

Per a què un espectacle tingui sentit, ha de ser de veritat. Mirna Vilasís és la seva obra i la seva obra és ella. I està en un moment de creativitat, creativitat i creativitat. Els adults tenim una assignatura pendent amb els infants. Escoltar-los, respectar-los i validar les seves emocions, bones i dolentes, per a què puguin madurar sense perdre la seva màgia, passió, creativitat, espontaneïtat i talent innat, i creixin sent qui realment són, sense tapar ni amagar les seves pròpies emocions.

Tots naixem amb un nen interior. És un nen natural, que és la nostra ànima, la nostra part inconscient, tal i com vam néixer. Aquest nen natural viu connectat amb la nostra potencialitat, amb el nostre fons, i dirigit per la nostra espontaneïtat, per la nostra naturalitat i per tots els impulsos oberts, que són el que els adults hem de recuperar, per poder viure sent el que nosaltres realment som, que és la nostra essència vertadera. Per viure de manera més equilibrada i autèntica, només ens cal reconnectar-nos amb les nostra essència, conèixer-la, abraçar-la i acceptar-la, per poder anar acceptant i superant les nostres parts fosques. Només així podrem viure de manera més equilibrada i autèntica.

Per a la producció d’Essència compten amb un equip de grans professionals a totes les àrees de treball: Joan Arqué, Guillem Albà, Ravid Goldschmidt, Lyona, Sílvia Pérez Cruz, Aleix Tobias, Anna Ros, Ivan Rubio, Raül Vilasís, Carme Puigdevall, etc.

Durant la seva estada al Canal volen desenvolupar un espectacle a tots nivells plantejat per a què pugui rodar per tot el món, pels escenaris més diversos i arribant al major nombre d’espectadors possible. Espectadors de totes les edats.

Esdeveniments

  • Residència del 17 al 22 de juny

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans