Oriol Borràs (Festival Z)

Oriol Borràs és músic, físic i artista de circ, graduat en física i astrofísica per la Universitat de Bristol (Anglaterra). La seva formació en arts de circ va ser a l’escola Rogelio Rivel i com a músic ha estudiat al Conservatori del Bruc, amb el violí com a primer instrument i piano com a segon. Actualment, està investigant sonoritats electròniques.

La seva trajectòria s’estrena amb Soc la teva FISICAH, el seu primer espectacle que pretenia explicar la física a través del circ. Ha actuat a llocs com el Festival Internacional de Circo de Castilla y León o la Biennal Ciutat i  Ciència 2021, entre d’altres. 

Proxima centauri

Residència juny 2023

Proxima Centauri és un projecte que neix amb l’objectiu de crear una peça escènica on l’estructura dramatúrgica vingui donada per les fases de la vida d’una estrella des del seu naixement fins la mort en una particular explosió.

Cada escena agafa com a referencia una de les 5 fases de la vida d’una estrella: col·lapse, equilibri, col·lapse i explosió, brilli Brilli i difuminació.

El projecte combina l’astrofísica amb el circ, el moviment i la música electrònica a través de diversos elements: una roda cyr, un terra ple de fulles, 2 pèndols i aigua.

Aquests elements s’utilitzen per teixir la peça prenent com a fil conductor una experiència personal: quan un nen confós s’obsessiona amb l’astrofísica.

Espectacle resident a la Fàbrica Fabra i Coats i La Central del Circ, i que forma part de la programació del Festival Z.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps