Neus Mar

Neus Mar, cantant i compositora nascuda a Palafrugell, es va iniciar en el món de l’havanera l’any 2008 de la mà de Càstor Pérez amb el qual va crear l’espectacle L’essència de l’havanera. Tots dos van fundar el grup Cubacant juntament amb Xiqui Ramon i el percussionista Enric Canada. La dissolució del grup uns anys més tard, va portar a Neus Mar a començar la seva trajectòria com a cantant solista d’havaneres, convertint-se així en una de les poques veus femenines d’aquest gènere en fer carrera sola.

Neus Mar ofereix un repertori amb temes propis, cançó mediterrània i gèneres habituals del cant de la taverna, amb una interpretació que s’allunya dels estereotips tradicionals que envolten el gènere. Ha actuat a diversos escenaris d’arreu de Catalunya, a València, al País Basc, Madrid, França, Luxemburg o Cuba, entre d’altres. Avui, ha enregistrat tres treballs discogràfics i actualment és la veu solista de l’espectacle Trencadís produït per la Cobla la Flama de Farners.

Dones de Sal

Residència agost 2022

Dones de Sal és un espectacle de música i dansa dedicat a les dones de mar d’ahir, d’avui i de sempre, fet amb la participació del Museu de la Pesca de Palamós. L’obra neix per donar visibilitat a les dones del món del mar, les dones d’abans i les dones d’ara, i també per reivindicar la cara més dura del mar, la mediambiental i la migratòria. Amb aquesta peça hi ha una triple voluntat: reivindicar el paper de les àvies i les mares de pescadors, conscienciar del desastre social i ambiental que pateix el mar i donar visibilitat a les dones que actualment es dediquen al món pesquer. Tot això es fa en base a la simbiosi entre la música i la dansa, el llenguatge del cos s’uneix a la melodia i a la lletra per emfatitzar cada missatge.

La música que acompanya l’espectacle imita i recorda el mar havaneres, cançons d’autor, música mediterrània i llatina— i a través d’ella es busca remoure consciències, obrir horitzons i desplegar noves mirades. En aquest espectacle no només hi ha treball interpretatiu i musical, sinó que també s’ha tingut cura de l’escenografia amb una adaptació del que eren les antigues caixes de peix, de l’espai lumínic i del material audiovisual que situa i transporta al públic a través de diversos vídeos.

L’equip darrere de Dones de Sal està encapçalat per la mateixa Neus Mar, que hi posa la veu, la idea i dirigeix la peça, acompanyada de Montse Canals, encarregada també de la dansa. Pep Rius n’ha fet els arranjaments i toca el contrabaix acompanyat de Sónia Zurriaga a l’acordió i a la veu, d’Emilio Sánchez a la guitarra i a la veu i d’Enric Canada a la percussió. L’equip tècnic de la companyia són Pep Arumí i Jordi Borrell.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans