Manel Rosés

Manel Rosés Moretó és un acròbata nascut a Barcelona i format a la universitat de dansa i circ d’Estocolm (DOCH). Basa el seu treball en el cos i el joc i s’interessa per temàtiques essencialment humanes. Posant el cos en situació de joc, ja sigui en relació a l’objecte o a la situació, busca extreure la part humana de l’acròbata que fa que ens hi identifiquem com a públic. Creu en la força del circ per comunicar de forma directa i en la seva capacitat d’arribar de forma transversal a tot tipus de públic amb independència d’origen, edat i classe social. És per això que en les seves peces té sempre com a objectiu la senzillesa per comunicar de la forma més directa i transversal possible.

Des de 2010 ha compaginat la creació de números i espectacles propis amb el treball com acròbata i intèrpret en espectacles com InTarsi de la companyia Circo Eia, Dèsdemona de la companyia les Ofelies o Escalada del Cirque du Soleil. El 2016, conjuntament amb Nilas Kronlid, crea la seva pròpia companyia Soon Circus Company. Gregaris, el primer espectacle de la companyia, ha girat i gira encara per tota europa. L’espectacle ha guanyat alguns premis com l’Audience Choice, Stora Teatern Gothenburg 2020 o el premi del públic de la Mostra de teatre d’Igualada 2022.

Akri (άκρη)

Residència març i maig 2024

άκρη (ákri) és una paraula grega que es tradueix com llindar o límit. Conforma la primera part de la paraula composta ακροβασία (acrobàcia). Aquesta pot ser traduïda com “passejar pel límit” o “caminar pel llindar”.

Ákri és un solo de circ d’un acròbata i una escala que explora el concepte de “llindar”. L’escala, que en aquest espectacle és aparell de circ i escenografia a la vegada, representa una zona de pas entre dos espais i alhora simbolitza un ofici i un mode de vida.

Com vivim el temps que passa entre dos moments? Com habitem aquests no-llocs que, com una escala, no estan pensats per ser habitats? Com passegem pel llindar?

La singularitat de projecte rau en la barreja de disciplines: teatre, manipulació d’objectes, moviment acrobàtic i clown.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans