Malsai Produccions

Companyia escènica emergent que investiga i construeix una escena híbrida entre text i espai sonor en directe, jugant amb la paraula i fent-la dialogar amb la música.

El públic s’inclou com un element més que configura l’espai escènic, fent-lo còmplice de l’acció i generant un present compartit.

Anomalía y Excepción (2022), una petita adaptació a monòleg de la novel·la de Pirandello, Un, ningú i cent mil (2023), i Calla, Judit, calla (2024) conformen la nostra carta de presentació com a companyia. Treballant tant a sala com en espais no convencionals, extraiem de nosaltres mateixes un bocí d’allò més essencial, delicat i humà, donant-li forma per a oferir-lo a tothom que els acompanyi.

Malsai Produccions està formada per Maria Cambil de Tena, Clàudia Ferrer Carreras i Carles Vidal Ramos, sempre en col·laboració amb altres artistes meravelloses.

Calla, Judit, calla

Residència juny 2024

Una jove de cor fort que es planteja si altres realitats són possibles en una vida que no la deixa sentir-se lliure. Podrà generar una transformació radical en la seva vida? Podrà canviar el sistema que la fa girar?

L’argument de Calla, Judit, calla, es situa a finals del segle XIX amb l’arribada de l’espiritisme a Catalunya, un moviment estretament vinculat als moviments socials, sovint liderats per dones proletàries.

Calla, Judit, calla és un diàleg, un enfrontament entre la paraula i la música que l’acompanya, l’acarona, l’alça, l’empeny i la pertorba.

Calla, Judit, calla pot començar semblant una peça costumbrista amb tocs de realisme màgic, però a poc a poc veurem com la Judit va transitant cap a una contemporaneïtat molt nostra que anirem justificant amb diferents elements, però sobretot amb la dramatúrgia.  Calla, Judit, calla és el que és per l’ús de l’espai sonor com a recurs dialogant amb el text. Junts, acció i música, viatgen a través de la narració per diferents estats escènics com si es tractés d’un diàleg. La creació i l’organització de tots els elements que configuren la creació s’entenen des d’una perspectiva global, valorant cada element i departament artístic al mateix nivell, com si es tractés de diferents enginys que fan funcionar una màquina.

Esdeveniments

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans