La Resistencia Teatre

La companyia emergent La Resistència Teatre neix a Menorca a l’octubre de 2019 amb l’objectiu de fomentar la unió, la col·laboració i la innovació dins de la comunitat artística de les Illes Balears.

Els seus objectius principals inclouen la investigació de nous llenguatges teatrals, la descentralització de la cultura i el suport a altres companyies independents, amb un enfocament en la sostenibilitat en totes les etapes del procés creatiu. A més, han produït cinc espectacles teatrals i organitzat el festival de teatre independent iberoamericà de Menorca (FITIM).
El grup està format per artistes versàtils que col·laboren amb altres professionals locals i internacionals en cada projecte. En la seva última obra, “YO SOY UNA FIESTA”, han treballat amb la coreògrafa i directora Lola Vera.

Yo Soy Una Fiesta

Residència juliol 2024

Després de la mort inesperada de la iaia, l’Àngela decideix embarcar-se en el seu dolor donant tornada la lògica d’aquest món. El que no sap, és que aquest procés la portarà a un altre conflicte que va estar negant. Ara no té àvia, però tampoc té mare.

YSUF parla de la identitat, d’aquestes dues joves però també de totes. De les nostres històries com a netes, com a filles, el lloc ocupat per aquelles dones, la tradició i el seu xoc amb la realitat actual.

Com se celebren tots els anys en què la iaia hi era? Quina és la seva cançó preferida?

YSUF és una festa perquè vol ser-ho. Es balla, es qüestiona, es descobreix. Decidim ballar – i també plorar – però sobretot mantenim vives les preguntes.

Direcció: Lola Vera

Producció i distribució: La Resistència Teatre

Vestuari: Cristina Tavano

Assistència Coreogràfica: Mercedes Ferrari

Material Audiovisual: Cataluna Golçalves

Fotografia: Marina Torres Guerra

Disseny d’il·luminació: Soledad Ianni

Disseny gràfic: Malena Schang Wagner

Col·laboració: Orfeó Maonès, Govern Balear, Consell Insular de Menorca

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans