La Bella Otero

A finals de 2019, el Pablo Macho Otero, l’Emma Arquillué i la Yaiza Ares decideixenajuntar-se per a fundar la companyia amb l’objectiu de tractar temes complexos deforma entretinguda.
El primer és Enterrando a Dodot, una distopia de l’absurd a cavall entre el teatrebeckettià i l’univers Black Mirror que es va estrenar al Teatre La Gleva de Barcelona algener de 2021, després d’haver format part del Cicle Samuel Beckett de la SalaBeckett en forma de lectura dramatitzada a finals del 2019. A finals del 2021, es vaestrenar a la Sala Tarambana de Madrid i va fer una segona temporada a Barcelona alTeatre Tantarantana. A principis de 2022 va guanyar el Premio D’Ensayo de Teatro yCiencia de l’Ajuntament de Saragossa.
El segon projecte és Loco Amoris, una autoficció sobre una relació a distànciaParís-Barcelona que reflexiona sobre la dimensió fictícia de l’amor. Es va estrenar almaig de 2021 al Teatre Tantarantana, on va fer una segona temporada a la tardor dA continuació, es va estrenar al Teatro Lara de Madrid a la tardor del 2022 i va formar part del Festival Temporada Alta de Girona, del XX Circuito de la Red de TeatrosAlternativos, del Festival Insòmnia del Grup Balañá i del Festival Temporada Alta deBuenos Aires, Montevideo i Lima. Després d’una gira per Catalunya, ha tornat a fertemporada a Barcelona a la Sala Versus Glòries a la tardor del 2023.
El tercer espectacle és George Kaplan de Frédéric Sonntag, estrenat al març de 2023al Teatre Tantarantana. El projecte va consistir en una nova traducció i versió del textque, des de la seva estrena francesa el 2011, ha donat la volta al món i s’ha convertiten una espècie de “clàssic contemporani” sobre l’ús de la ficció com a arma demanipulació de masses.
A Fuego és el quart projecte de la companyia estrenat al juny del 2023 al Teatre LaGleva. Es tracta d’un monòleg íntegrament en vers, ple de sàtira, jocs de paraules imetateatralitat, on veiem com la fascinació del protagonista per la figura històricad’Heròstrat es converteix progressivament en una obsessió, fins a fer-lo cometre uncrim a l’alçada del seu ídol infame. Durant aquesta temporada, 2023-2024,l’espectacle ha format part del Festival Temporada Alta de Buenos Aires, Montevideo iLima, del Festival dFeria de Sant Sebastian i al juny tornarà a Barcelona a l’Off de LaVillarroel.

Prosopopeya

Residència juliol i novembre 2024

Prosopopeya és un nou mite, una epopeia en vers que reflexiona sobre l’essència fictícia de l’existència, tot al·legoritzant l’origendel teatre.

Un mite sobre el naixement de la persona (la ‘màscara’) que narra la història de Prósopo de Thea, el del rostre mirall, el primer actor de lahistòria.

Un espectacle que barreja formes ancestrals del teatre com la rima, la música o la màscara amb noves corrents de pensament sobre l’ego i la performativitat de l’existència.

Esdeveniments

  • Residència del 22 al 25 de juliol i del 4 al 16 de novembre
  • Assaig obert 13 de novembre a les 19:00

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans