Kolektiv Lapso Cirk

Kolektiv Lapso Cirk desenvolupen projectes que destaquen pel seu virtuosisme, agilitat i estètica avantguardista.

Aposten pel risc escènic i la ruptura de dinàmiques teatrals, qüestionant l’intèrpret i valorant el protagonisme dels materials, que a més de ser les escenografies de base, aporten també el fil conductor de la proposta i es converteixen en un company d’escena més.

Lapso Cirk està firmat per David Diez Mendez i Tomas Vaclavek, dos artistes especialitzats en la recerca de l’equilibri, no només dins de l’escenari sinó també fora, en el seu dia a dia. 

QOROQ

Residència juny 2024

QOROQ és una continuació de la feina que la companyia Kolektiv Lapso Cirk porta treballant durant molts anys.

Un cop més, en aquest espectacle hi ha una pila de bigues de fusta de diferents mides i formes, uns materials que formen part de la recerca de la companyia al voltant de les matèries primes. La fusta estarà ara transformada en pols, destruida a la seva mida més petita per una trituradora de fusta. La destrucció d’aquests recursos naturals ajuda a la companyia a crear. L’escenari estarà cobert d’aquest material i permetrà als artistes transportar-se a un món completament nou. Un món on es pot caure des de grans alçades. Un món on el terra és molt més amable amb les inevitables caigudes dels acròbates i que els permet novament superar els seus límits.

L’escenari estarà cobert de fusta granulada, com si fos sorra. Com si estéssim al desert. Això transforma completament l’escenari icrea un nou entorn per als artistes. Un món inexplorat i ple d’oportunitats. Aquesta fusta feta de suro granulat, que és tou a l’impacte, permet als artistes explorar la caiguda des d’alçades molt més grans amb relativa seguretat.

La destrucció d’aquests recursos naturals pot ajudar als artistes a crear, però seran capaços d’aturar-se abans no sigui massa tard?

Espectacle guanyador al millor espectacle de Circ del TAC Valladolid 2024

Esdeveniments

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans