Companyia Uku Pacha

Nascuda l’any 2016, la companyia Uku Pacha està formada per Ariadna Grau i Ferran Gordillo, tots dos graduats en arts escèniques per l’ERAM, amb la voluntat d’investigar i aprofundir en l’àmbit del teatre físic i la dansa contemporània. La companyia centra la seva investigació al voltant de la hibridació tècnica i interpretativa entre el teatre, el teatre físic i la dansa.

El 2018 van desenvolupar en diferents tallers la seva metodologia de treball a través de la improvisació com a motor de creació que culmina en la creació i direcció d’una obra col·lectiva anomenada Fumando espero… (L’apocalipsi), estrenada a la Sala La Planeta de Girona. El mateix any també van estrenar El que es veu als ulls d’una bèstia i el 2019 van participar en diferents tallers d’investigació a Buenos Aires. Durant el 2020 van elaborar, dirigir i participar en un seguit de tallers d’investigació creativa a espais no convencionals, culminats amb l’exposició de diferents peces en espais com el castell de Tona, les rodalies del pantà de Sau i Sant Martí de Querós. L’any 2021 van estrenar Nunc Stans on continuaven investigant en la hibridació del teatre físic i la dansa amb una atmosfera tècnica i plàstica com a mitjà dramatúrgic. 

Nunc Stans

Residència abril 2022

Un “jo” en fuga, perdent-se, buscant-se, escapant i retornant a si mateix, desmaterialitzant-se. L’obra ressegueix la idea del jo i de la identitat fins al límit de l’existència solipsista amb l’ús d’una sola veu que surt d’un gramòfon operat per ningú. En l’espai de la peça es desintegra la unitat de consciència del jo, una infinitat d’oracions autògenes configuren la identitat de la protagonista i al llarg de l’obra la percepció de la unitat del jo es desfigura, s’esborra, es desfà. Mentrestant, el cos damunt l’escenari es mou al ritme d’aquest teixit textual i dels diferents dispositius sonors que distorsionen l’espai (un gramòfon, un telèfon, la pròpia veu omnipresent).

L’obra és una exploració de la realitat que hi ha darrere del concepte d’identitat. Què s’amaga sota l’aparença del jo? El buit. El nostre negatiu. La nostra ombra.

El projecte segueix dues línies de treball: la interpretació i l’estètica de les creacions. El treball interpretatiu recau en extreure un llenguatge que sorgeixi de la simbiosi entre dansa i teatre físic, passant també per la improvisació, l’escolta i la relació amb algun altre cos, l’espai, la música i el text. Per altra banda, la composició escènica es genera a partir d’atmosferes. La companyia busca generar una imatge en moviment, una atmosfera, una sensació, una representació impalpable i subtil que evoca.

L’equip darrere de Nunc Stans està format per Grau i Codillo que han creat l’espectacle a quatre mans, Ariadna Grau que ha fet d’intèrpret i Ferran Cordillo que s’ha encarregat de la direcció. L’espai sonor és de creació pròpia i el vestuari ha anat a càrrec de Kretona.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans