Companyia Uku Pacha

Uku Pacha és una companyia de dansa-teatre creada per Ariadna Grau i Ferran Gordillo amb una forta tendència transdisciplinar. El nucli de la seva pràctica és la recerca per a potenciar les capacitats escèniques imaginatives de l’intèrpret, juntament amb eines de creació i metodologies d’improvisació. El seu llenguatge escènic es centra en trobar una expressió per als intèrprets que oscil·li entre el figurativisme i l’abstracció, trobant una expressió contínua que els permeti habitar des de situacions teatrals fins a moviments abstractes sense diferència, permetent que cadascun sigui una continuació de l’altre.

“Uku Pacha” és l’inframón de la mitologia inca. Aquest món constitueix l’espai atemporal d’allò no nascut, de les idees encara no concebudes, dels somnis, la mort, i de tot el que és desconegut. I és que el treball conceptual de la companyia se centra a investigar sobre el nostre imaginari col·lectiu, amb especial atenció als racons foscos de l’imaginari.

Imaginary Sound

Residència desembre 2023 – gener 2024

Imaginary Sound és una peça de dansa-teatre que ens submergeix en una cosmovisió sonora, des d’on redefinir la percepció de l’individu i la nostra realitat. Amb aquesta obra, ens desprenem del poder que les imatges tenen sobre nosaltres, treballant amb el so com a element deconstructor de com percebem i pensem. Es tracta d’un homenatge als sons escènics i a la seva efimeritat, però també a una altra forma de concebre la nostra existència, com a sons transitoris, fets de sons inaudibles i sons passats, atorgant un espai per viure l’espiritualitat sonora que conforma la nostra existència, on el so configura un espai fonamental dins la construcció de la realitat.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans