Companyia Palimsesta

Palimsesta és una companyia que neix a finals del 2021 a Badalona. Està formada per Andrea Rodríguez, que prové del món de l’arquitectura fins que més tard s’inicia en el món del circ, i Sergi González, artista de circ i també treballa amb processos creatius comunitaris. Tots dos artistes tenen la determinació de treballar una escena híbrida que transformi la seva pròpia pràctica de circ. Provenen, d’entre d’altres, de la disciplina circense de la perxa i inicien el seu treball modificant la mida, la posició i la utilitat principal de la perxa.

Rodríguez i González també treballen amb el mà a mà, amb gadgets, joguines i el medi relliscós, inicialment amb l’aigua. Aquesta primera fase d’investigació ja té el nom de Masha, la primera creació de la companyia, però poc a poc va perdent elements fins a quedar-se únicament amb el medi relliscós, que finalment és l’oli corporal. Masha ha passat per molts estats fins arribar a l’estat final, que s’estrenarà al Mercat de les Flors al maig del 2024.

Masha

Residència febrer i març 2024

Masha és una experiència escènica des del circ que es presenta en un espai on observar-nos, reflexionar i coexistir. Una peça en forma de laboratori creatiu on investigar-nos col·lectivament i posar tota l’atenció sobre alguns aspectes concrets de les relacions humanes en el món contemporani.

Els artistes proposen aquesta premissa des d’un dispositiu escènic molt concret: un linòleum d’un metre d’ample per vuit metres de llarg cobert amb oli corporal, sobre el que desenvolupen un repertori de moviments i desplaçaments.

Masha és un pacte amb el cos compromès. Un concepte basat en la repetició, durant un temps llarg i fins a l’esgotament, d’unes accions físiques en un medi hostil. Els artistes utilitzen aquesta fórmula per entregar relats comuns que oscil·len entre el riure i la incomoditat. La companyia busca que els/les receptores de la peça pivotin entre aquestes dues sensacions i puguin reconèixer el seu trànsit humà.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans