Companyia Non Sin Tri (Collectif PSM)

PSM és una iniciativa nascuda del desig de connectar-se i compartir una tècnica molt poc freqüent: els portés en monocicle (d’aquí el nom del col·lectiu: Portés Sur Monocycle). Des de fa anys, cadascuna de les tres companyies ha inventat figures i nous moviments sobre el monocicle que representen un desafiament en si mateix. Cada companyia des del seu racó del món ho ha intentat, ha caigut, ha aconseguit estar en equilibri a les mans, el cap, la roda, a les espatlles… Innovant i reinventant la tècnica per ells mateixos.

Gràcies a les xarxes socials, descobreixen altres persones que havien tingut la mateixa idea de transportar la tècnica de mà a mà sobre un monocicle i es van posar en contacte responent a la necessitat de reunir-se per compartir coneixements i ajudar-se mútuament. L’entusiasme i l’afinitat d’aquesta trobada van ser tal que van decidir crear un col·lectiu per aprofundir en la tècnica aquesta disciplina en grup i trencar els límits de les possibilitats realitzades fins ara. D’aquesta recerca va sorgir un nou objectiu: Ça-turne, un espectacle de circ on, per primera vegada en el panorama del circ actual, nou persones interactuen utilitzant com a base els portés en monocicle. A part, gràcies a la multiculturalitat del grup (català, espanyol, francès i brasiler), es crea una feliç barreja de llengües i d’expressions que alimenta la seva creativitat.

Ça-Turne

Residència març i abril 2024

Ça-Turne és un poema visual inspirat en els fenòmens de l’univers. La seva magnificència i les seves curiositats ens permeten generar un moviment que representa la manera de comportar-se dels elements més grans i més petits de l’existència.

Set cossos i tres monocicles que giren incansablement ens porten a connectar-nos amb el moviment constant de l’espai i l’experiència cíclica de la vidaa través dels portés en monocicle de forma col·lectiva.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans