Companyia Les Valkiries

Les Valkiries sorgeix de la necessitat de tres estudiants (Núria Dalmau, Alba Latorre i Paula Guerrero) de l’Institut del Teatre d’interpretació gestual i físic per treballar i descobrir encara més el món de la improvisació teatral i el teatre gestual.

Existeixen tres pilars fonamentals que vehiculen la seva necessitat de fer teatre: la col·lectivització de la creació i la generació de relats artístics des del prisma del col·lectiu; la construcció d’un discurs escènic que acompanyi les formes de mirar del públic; i la resistència. Dedicar-se al teatre compaginant horaris amb feines alienes, sense recursos materials ni econòmics és difícil. Per fer teatre i gaudir-ne, cal sempre resistir.

La companyia persegueix la rigorositat dramatúrgica i l’exploració física i simbòlica del teatre, i els uneix la seva amistat, el respecte, el compromís cap al teatre i les múltiples formes en què aquest estira la mirada. Com a companyia valoren l’aprenentatge continu i el recolzament entre elles.

PLECS

Residència juliol 2023

L’any 2021 la companyia inicia un laboratori d’exploració escènica al voltant dels teixits i del cos, donant inici a la peça PLECS.

PLECS és una investigació teatral al voltant de l’univers dels plecs. Neix com a treball de final de carrera dels estudis de les integrants de la companyia. A partir d’aquí, han continuat amb l’exploració concreta i abismal dels conceptes de plegar i desplegar. Es tracta d’una peça de teatre físic i visual que té per tota escenografia una escala i una loneta blanca de 25 metres sense tallar.

Aquesta peça és el punt de trobada de tres dones a escena que naveguen entre un mar de tela i busquen la manera de sobreviure. Una successió de possibilitats de moviment a partir de la senzillesa del plec, que pretén abordar temes tan complexos com el pas del temps, el destí cíclic i pervers del relat històric, la censura o les ferides; a través de moviments relacionats sempre amb el fet de plegar: tensar, destensar, contraure, dilatar, comprimir, estirar.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans