Companyia Las Lo Las

Las Lo Las és una companyia artística multidisciplinària que es crea l’any 2010 i ofereix espectacles de creació pròpia a partir de processos de creació col·lectiva. Les seves components conformen també una associació artística amb el mateix nom que pretén donar cabuda a diferents tipologies d’espectacles i projectes artístics.

Funden l’associació Meritxell Cardellach Barba, Montse Canals Rabasseda i Jaume Tans, tots amb un extens recorregut en les arts escèniques en disciplines com la dansa aèria i contemporània, el flamenc, la interpretació, la dansa-teatre, el disseny i instal·lació de muntatges aeris, entre d’altres.

L’any 2023, la companyia amplia les components de l’associació amb Ruth Alemany Pertíñez, Nuri Babot Riera, Marta Culla Prades, Natalia Entrocassi, Paulina Fariza Guttmann, Neus Mar i Gisela Vicenç Pasqual, unes incorporacions que donaran cabuda a diferents disciplines artístiques i perfilaran una dinàmica de creacions conjuntes i col·laboratives.

Les creacions dels darrers anys de Las Lo Las han tingut un clar enfoc feminista i d’intervenció social a fi de donar visibilitat al paper de la dona al llarg de la història i en l’actualitat.

Travessa

Residència juliol 2023

Travessa parteix de la motivació i la inquietud de Ruth Alemany Pertíñez, Nuri Babot Riera i Montse Canals Rabasseda, de crear un projecte d’arts escèniques fonamentat en la intervenció social per fer una travessa per les violències masclistes, des d’una mirada feminista, resilient i empoderadora.

Amb aquesta residència, la companyia inicia la fase de documentació de l’obra. A partir de diferents lectures, documentals i experiències professionals i personals, Ruth Alemany, Nuri Babot i Montse Canals ideen la proposta de les trobades amb grups de dones i professionals per sumar aquests relats vivencials a la documentació escrita o visual. Les trobades seran enregistrades i el material s’utilitzarà com a font d’inspiració per al procés de creació escènica i per a la creació d’un documental.

La companyia planteja també fer un treball de cos i moviment amb el grup, creant un espai de confiança per tal que les participants deixin parlar el seu cos i travessin a nous estats físics, emocionals i mentals.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans