Companyia Las Chicas del Barro

Formada per Irene Fernàndez i Tanit Mora, Las Chicas del Barro és una companyia  que busca per davant de tot posar consciència sobre la mirada que tenim respecte als nostres cossos i als cossos dels altres. Per això, la companyia treballa a partir de dues disciplines: les arts escèniques (teatre, dansa i circ) i l’acció social (tallers vivencials).

Irene Fernàndez (Alacant, 1988) és graduada en Educació Social a la Universitat de Salamanca i des de sempre ha mostrat interès pel món de l’art, la dansa, la música i la il·lustració. Combina la seva feina d’educadora, on s’especialitza en temes de salut mental, diversitat funcional, protecció de dones i protecció a la infància, amb la seva formació en teatre, circ i arts escèniques. L’any 2014 es va graduar a l’escola CAU de circ i teatre de Granada i va començar a treballar amb diverses companyies.

Tanit Mora (Barcelona, 1991) va començar la seva trajectòria acadèmica estudiant Belles Arts a la Universitat de Barcelona i ho va combinar amb els estudis de Psicologia a la Universitat Ramon Llull i el Màster de Teatre terapèutic a l’Institut Gestalt. Posteriorment, es va formar en Circ Contemporani al Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel i en Dansa i Moviment a diferents escoles i amb diferents creadors i creadores com Nunart, Deltebre Dansa, TicTac Center, Àrea Espai de Dansa i Creació, Escuela en Danza y Multimedia (ESDM), entre d’altres. Actualment, es dedica a la recerca artística en arts escèniques, a la creació d’espectacles i a impartir tallers de dansa, circ i benestar emocional.

Cos(i)ficades

Residència gener 2023

Cos(i)ficades és un espai per a reflexionar sobre els cossos que habitem. Cossos que ens venen donats, que no hem triat i amb els que estem compromeses a viure tota una vida. És un espectacle que a partir del fang, el circ, la dansa, el teatre, la música en viu i l’humor ens transporta a un univers on podem parlar sobre el cos sense tabús.

A través de l’humor, la reflexió i el moviment, la proposta escènica busca que el públic transiti per un espai segur on poder reflexionar sobre el cos de forma sincera. Un espai on preguntar-se: conec el meu cos? Com visc dins d’aquest cos? Estimo el meu cos? El jutjo?

La idea original ha estat de les dues integrants de la companyia, Irene Fernàndez i Tanit Mora, també directores i intèrprets de l’obra. Del vestuari se n’ha encarregat Sara Valls, de l’escenografia Joan Camatcho, de la producció de música i so Lluis Casahuga i de la fotografia Javier Monsalve i Clara Pedrol. Toni Muñoz i Ilona Muñoz han sigut els ulls externs de l’obra i Tanit Mora ha portat la producció executiva de l’espectacle.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans