Companyia La Moukhles & Sentís

La Companyia La Moukhles & Sentís està format per Miriam Moukhles i Joan Sentís, un matrimoni artístic d’investigació i creació escènica. L’aliança neix de la sinergia del treball a quatre mans en els dos primers espectacles de creació: Les millors ments de la meva generació i La intérprete y los inimitables, el viaje del Duende. Fins al moment la seva metodologia parteix d’un impuls vital i d’una voluntat de comprensió de l’entorn que sempre va lligat a un treball d’investigació i a preguntes que passen pel sedàs del llenguatge artístic per poder-les començar a desxifrar. En cada projecte s’envolten de professionals i artistes amb els que volen treballar i que passen a formar part de la companyia.

NODI: de gossos i “malditos”

Residència maig i setembre 2023

NODI: de gossos i “malditos” és un procés de creació d’autoficció documental a partir de la figura del “maldito” (com els va anomenar Pau Malvido), entesa com aquell que posa en crisi allò establert, la norma. És una conjectura personal sobre com la llibertat es va convertir en motor de canvi als anys 70 i va donar la possibilitat a tota una generació “al·lucinada” d’imaginar i jugar. És un relat, també, de com el desencís posterior va ocultar la potència política del moviment més llibertari de la Contracultura durant la Transició.

L’espectacle parteix de la narració fascinada de l’actor Joan Sentís a partir d’experiències reals d’aquells que van viure aquella època a Catalunya. D’aquells que van sobreviure com la Marisa Muñiz o el Pau Riba. D’aquells que no van poder com el Pau Malvido, el Claudi Montañà o el Toni, l’antic amo del Nodi. I tants d’altres.

El projecte és una idea original de La Moukhles & Sentís. Té una direcció i dramatúrgia de Maria Donoso i Albert Boronat. Està interpretada per Fermí Herrero, Miriam Moukhles i Joan Sentís. L’espai escènic està dissenyat per Miriam Alemany. L’espectacle és una coproducció d’El Canal i ha guanyat el primer premi del Laboratori Tísner 2023 Cotxeres Borrell i rep el suport del Departament de Cultura, Terrassa Arts Escèniques, Teatre Kaddish de El Prat, Casa Orlandai i el Festival Z.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans