Companyia La Corcoles

La Cia. La Corcoles és la Mariona Moya, artista especializada en l’equilibri sobre cable tens des del 2009, any de creació de la companyia. Després de 12 anys de trajectòria com a artista especialitzada en aquesta disciplina, amb un segell molt personal, La Corcoles actualment destaca pel seu tractament i la seva manera d’entendre el cos en l’element del cable i en la pròpia disciplina d’equilibrisme. Moya té la voluntat de seguir investigant i innovant en aquesta disciplina per tal de desenvolupar la seva faceta creativa sobre l’escena amb l’objectiu de dur a terme peces per a ser mostrades al públic. La seva finalitat és sempre la cerca del moviment sobre cable i tracta la disciplina des del moviment i la dansa, entenent aquest lloc, el cable, com un espai més on habitar i transitar, buscant obrir nous camins sobre aquesta línia

La companyia va inaugurar-se amb un solo, Gris, on es barregen la disciplina de l’equilibri sobre cable tens amb la dansa-teatre, la manipulació d’objectes i la poesia visual, una peça que va portar la companyia a girar durant sis anys en la programació dels festivals de circ i d’arts de carrer més destacats. La Corcoles segueix apostant pel llenguatge poètic sense deixar de prendre risc i evolucionar en les figures circenses. La protagonista no és la proesa o l’execució tècnica, que també s’hi fan presents, sinó la proximitat, la poètica i la suggestió de les imatges en les escenes. Una proposta per a tots els públics, arriscada, íntima i delicada. L’any 2019, Isaac Lucas va entrar a formar part de la companyia com a tècnic i contribueix també en l’ideació de posades en escena tant tècnica com artísticament.

Carena

Residència abril – juny 2023

Carena és una coproducció d’El Canal i l’estrena està prevista per l’octubre de 2023 en el Festival Ona Dance. La llavor de Carena es va iniciar l’any 2015 amb el descobriment de l’especialitat del Funambulisme i el seu element diferenciador: el “balancier”, la barra que els equilibristes subjecten per tal d’equilibrar-se al fer les travesses en alçada. En aquesta peça, La Corcoles apropa la funàmbula al públic i es permet desestructurar-la i humanitzar-la. La mateixa disciplina ha fet del funàmbul una figura inaccessible i gairebé inhumana que normalment la coneixem dins el context del circ tradicional. La Corcoles apropa la disciplina al públic contemporani. 

Carena és un vals a dos, un diàleg, un joc, un rem, una llança, una relació, una dependència, una complicitat, una lluita i una inevitable ruptura. Una fina línia que separa dos abismes. A vegades una càrrega feixuga, a vegades un pes sostingut en els braços incondicionals d’una mare. Dues veus altes, mudes de paraules. Carena és la fina línia que dibuixa l’encontre d’aquestes dues vessants dels abismes propis amb les seves llums i amb les seves ombres.

La peça planteja una posada en escena d’entrada minimalista amb línies molt clares i precises i una alçada impactant de sis metres, buscant la mínima expressió de les línies exposades per deixar el màxim d’espai al buit. El projecte gira al voltant de la relació entre l’intèrpret i el seu element, una conversa amb l’altre en la solitud d’un espai públic.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps