Companyia La Conquesta del Pol Sud

La Conquesta del Pol Sud és una companyia de teatre fundada el 2010 a Barcelona per Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer. Al principi del recorregut de la companyia, l’interès se centra en una dramatúrgia contemporània que planteja qüestions actuals i que implica un repte per a la investigació sobre el llenguatge escènic. Entre 2008 i 2011 la companyia té l’oportunitat d’experimentar amb textos que reuneixen contingut social i la necessitat de buscar noves formes escèniques. Aquest interès portarà als artistes a buscar nous formats i a apropar-se més a la realitat com a matèria teatral.

Imperi

Residència gener 2024

On podem trobar visions de l’ésser humà més enllà del mercat i el consum? Quins llocs i cultures oposen resistència al capitalisme global? Aquestes preguntes funcionen com a punt de partida d’aquest espectacle, que continua la investigació iniciada amb Guardianes del corazón de la tierra sobre la voracitat del capitalisme.

El muntatge és un fresc que posa en contrast les idees del budisme amb l’hiperdesenvolupament econòmic i la crisi ecològica actual. Com és habitual en el llenguatge de La Conquesta del Pol Sud, la proposta combina l’experiència individual teatralitzada amb la investigació periodística. La coexistència dels dos plans busca relacionar l’experiència individual amb la història col·lectiva i global.

L’obra combina imatge, paraula, moviment i objectes situant-se a cavall entre el documental i la poesia escènica. De forma coherent amb el seu recorregut, la companyia proposa aquest cop un viatge a través de les idees de cultures allunyades de la nostra. La recerca aplega l’estudi i l’anàlisi amb l’emoció de la descoberta de nous territoris i noves formes de veure el món.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans