Companyia Ino Kollektiv

Ino Kollektiv forma part de la Cia. L, una companyia jove francesa amb seu a la Regió Sud (Provença-Alps-Costa Blava) que ofereix espectacles de circ contemporani. Ino Kollektiv va néixer durant l’estiu del 2017 amb la voluntat d’unir diferents dones que fan portés acrobàtics per jugar a posar-se una al paper de l’altra i fent èmfasi en la força que pot crear un col·lectiu. La companyia està compromesa en la investigació del cos i la seva filosofia és viure en un aprenentatge permanent i en constant procés de creació.

Ino Kollektiv és un grup molt divers: són set dones amb sis nacionalitats diferents, sis idiomes diferents i cadascuna amb un univers personal molt propi. La idea es va materialitzar ja al setembre del 2018 i l’any següent van estrenar el festival CIRCADA a Sevilla amb una gira que les va portar per països com França, Alemanya i Itàlia.

INO Espectacle de Circ

Residència maig 2022

“7 dones no pesen gaire en aquest món. Així que hem pensat: i si ens apilem?”

Set dones són les intèrprets d’aquest espectacle de circ i l’essència de la companyia. Una obra que, mitjançant les acrobàcies i la unió dels cossos en figures, vol posar sobre la taula les pressions i les diferents capes que configuren les convencions socials, que no deixen llibertat per moure’s, que pesen i que molesten. Totes elles agafades i unides en aquest espectacle simbolitzen la força que tenen la unió i el suport d’un grup de dones fortes actuant juntes davant de totes aquestes pressions socials.

INO Espectacle de Circ és un espectacle de circ per sala, accessible per a tots els públics (preveu llengua de signes, audiodescripció, material informatiu de lectura fàcil i alfabet Braille), que va ser creat entre els anys 2018 i 2020 i va ser premiat com a millor espectacle de circ de carrer pels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2019 “per la força de les seves acrobàcies, el seu suggerent treball col·lectiu i també per trencar els estereotips de gènere”.

Les integrants de la companyia i d’aquest projecte són: Alba Ramió i Güell, Chloé Lacire, Eva Luna Frattini, Lavinia Gilardoni, Noémie Olphand, Raphaëlle Rancher, Rebecca Verejiken. INO Espectacle de Circ ha estat creat i interpretat per elles mateixes, amb acompanyament artístic de Quim Giron, Alba Sarraute, Catherine Dubois i Roser López Espinosa i amb música de Pol Jubany.

A més d’haver fet residència a El Canal, l’espectacle ha rebut el suport d’altres centres de creació com CIRCADA, Piste d’Azur, L’Estruch Fàbrica de Creació de les Arts en Viu, Cirko Vertigo, Académie Fratellini, entre d’altres.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans