Companyia Eva Durban

La Companyia Eva Durban neix a l’any 2019 del projecte d’Arts Escèniques inclusives nomenat “P9”, un projecte d’inclusió social ideat des de l’escola de Dansa CorArt Eva Durban amb la col·laboració de CEE Joan XXIII – INTEGRA d’Olot (Girona). El projecte concep la dansa com a mitjà per afavorir la comunicació de persones en situació de pluridiscapacitat i discapacitat intel·lectual.

Actualment la Companyia de dansa Eva Durban, amb la seva oberta concepció de la dansa contemporània, torna a sumar en aquest nou espectacle també amb ballarins amb moviment biomecànic divergent. Una companyia que cultiva la dansa inclusiva des d’un prisma integrador i ens parla de la riquesa de la diversitat: tots els cossos valen, tots els cossos comuniquen, tots els cossos expressen.

ENTRE

Residència gener i abril 2024

I estàvem tan il·lusionats, era tan gran aquell desig que vàrem deixar d’escoltar i el silenci que dona la mida a totes les coses es va esvair. On és ara!? Entre ens ho diu, si escoltem. Si escoltem.

Però sí, ja ho sabem, és difícil girar els ulls endins quan tot sembla tan a tocar davant nostre. Entre dansa entre les llums i les ombres en direcció al lloc on les presons esdevenen platxèries de llibertat i les bambolines, en els escenaris principals. On és allò que cerquem de manera compulsiva fins a esgotar-nos? Dintre, fora? O potser a tot arreu? Entre ho embasta tot amb el mateix fil d’or, de manera subtil, salvatge, a voltes, per mostrar-nos la inefable naturalesa del silenci que tot ho broda.

La Companyia Eva Durban, amb la seva oberta concepció de la dansa contemporània, torna a sumar en aquest espectacle amb ballarins amb moviment biomecànic divergent i ofereix un lluminós contrast de dinamismes i expressions. L’acurada selecció musical carbura una experiència de sensibilitat epitèlica i alt voltatge emocional. Un collage d’interludis que esdevenen tots ells peces centrals, si escoltem.

El pianista de Jazz Albert Marquès coneixedor del projecte Entre va donar el seu vist i plau per emprar el seu tema Calling All Souls del seu Àlbum ‘Freedom First’, per a una peça de l’espectacle. Aquest tema i tot l’àlbum el va compondre ell, amb la veu de Keith LaMar (via telefònica), que fa més de trenta anys que espera al corredor de la mort a Ohio (EE.UU.). Un projecte reivindicatiu que cerca el seu alliberament, i que s’ha convertit en un clam per la dignitat. ‘Freedom First’, emana aquest anhel essencial dels que ens movem entre la presó i la llibertat, entre la vida i la mort, epicentre del present projecte.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans