Companyia Chez L’Amour

Chez L’Amour és una companyia de nova formació convocada per l’actriu i dramaturga Núria Corominas Pérez (Salt, 1990) i integrada per la músic i performer Frances Ribes (Madrid, 1993) i la productora i ballarina Katarina Grbic (Perpignan, 1995). Les tres membres de la companyia comparteixen vivenda i espai de treball a l’Hospitalet de Llobregat. 

Un xai ha creuat el desert és la seva primera creació conjunta.

Un xai ha creuat el desert

Residència abril 2024

Un xai ha creuat el desert (títol provisional) és un espectacle de creació que poetitza, analitza i escenifica un dels grans malestars de la nostra època: la patologia de la depressió. La peça proposa un dispositiu escènic que inverteix la funció dels espais convencionals del teatre: els performers habiten la platea mentre que els espectadors observen des de l’escenari.

Aquesta peça de llenguatges híbrids juga amb l’experimentació sonora, l’experiència visual i la paraula parlada per tal d’afiançar un imaginari escènic propi. Aquest imaginari es basa en una reinterpretació contemporània de la figura del bufó. Què passa quan el bufó, el sàtir, el “boig professional” està deprimit? Com és la llibertat de la paraula del bufó quan aquesta es veu capturada, paralitzada per la depressió? Quina mena de so emet un bufó travessat per la melancolia? Qui és el bufó depressiu que parla des del pati de butaques? A qui parla? I per què?

Col·locar el públic a escena és un statement estètic però també ètic. En situar el públic a l’escenari, de cara a platea, es produeix un desdoblament propi de l’escenificació melancòlica. Melancòlic és aquell que s’observa a si mateix viure sense viure. De la mateixa manera que el melancòlic, l’espectador es veu a si mateix viure sense viure a través de l’espèculum del teatre, amb la proposta de la companyia, però, allò que l’espectador veurà és un “si mateix” delirant i delirat pel pànic melancòlc, un “si mateix” que vaga en la pèrdua de sentit, no sense perdre l’humor.

Aquesta peça, finalment, vol investigar amb la possibilitat de la purga o la catarsi, potser el bufó trobarà, a partir del joc de les representacions teatrals, una forma d’escapar de la seva condició, i és aquí on el públic podrà purgar el malestar que ens travessa col·lectivament. 

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans