Companyia Atzucac

La Companyia Atzucac està formada per Dolça Alcanyís i Clàudia Vicens. Totes dues són graduades en Arts Escèniques per l’Escola Universitària ERAM.

Dolça Alcanyís té el grau professional de música en l’especialitat de violí i cant. La creació artística ha estat sempre present a la seva vida, entén el teatre com un espai disruptiu obert al qüestionament de les injustícies socials i és cantant de l’agrupació musical Estació Klezmer de música jueva.

Pel que fa a Clàudia Vicens, ha estat actriu i cantant de la Companyia Oriart (2017-2019) i de l’obra El Cacau dins del Festival de Teatre Gironí. A més, ha estat col·laboradora radiofònica a la cadena FeM Girona al programa La Tropa (2017) fent la secció d’activisme i actuacions musicals amb veu i guitarra.

Entre polièster

Residència març 2022

“Aquest retard que ens persegueix de sol a sol. La imperant contradicció de notar que, com més temps estalviem, més ens en falta. I aquesta perpètua sensació de pèrdua de temps que em traspua la pell i m’asfixia”, Cia. Atzucac

Entre polièster és una obra que examina amb cura el món que ens rodeja, és una escenificació de l’absurd, el joc i la paradoxa que ens envolta, carregada d’humor intel·ligent i que descobreix els tresors subtils del dia a dia. Dolça Alcanyís i Clàudia Vicens, les creadores de l’obra, es plantegen el teatre i l’art com a necessari davant d’un món fragmentat, accelerat, aparador de si mateix, de dualitats extremes i relacions polièstiques. La bellesa, la rialla i el teatre ens poden salvar de la falta d’abraçades.

L’obra alterna la paraula, el cos, l’objecte, la música i la poesia visual a partir d’una dramatúrgia calidoscòpica. Està protagonitzada per dos personatges ambulants de pas tranquil i mirada atenta que porten les seves pertinences en un carro de la compra, allunyant-se així de la cultura de l’acumulació. L’absurd i l’humor són dues constants de l’obra i permeten als personatges reflexionar de manera innocent i fins i tot inconscient sobre temes com el temps, la solitud, l’avorriment, la incertesa o la curiositat.

L’escenografia es va desplegant al llarg de la peça fins a arribar a emplenar l’escenari de testos florits i roba estesa. El disseny sonor combina veu i guitarra en directe amb músiques enregistrades i l’espai lumínic reivindica la concepció circular del temps, lligada al pas de les estacions.

Dolça Alcanyís i Clàudia Vicens són les creadores de l’espectacle Entre polièster. Han fet de dramaturgues, directores i intèrprets de l’obra amb la mirada còmplice de Xicu Masó. Pau Iribarne ha dissenyat l’espai sonor, Víctor Figueroa Sans ha plantejat la il·luminació i Martí Segura hi ha posat la veu en off. De la composició i la interpretació amb guitarra se n’ha fet càrrec Ismael Alcanyís, del vídeo que acompanya l’espectacle Abril Secchi i Marina Altimira Homet s’ha encarregat de la comunicació. L’espectacle ha estat dut a terme també amb la col·laboració del centre cultural Faberllull d’Olot.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans