Carlota Grau Bagès

Nascuda a Reus, Carlota Grau Bagès, directora escènica i audiovisual, dramaturga i escriptora, és graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Lleida i va cursar el màster en Innovació i Qualitat Televisives realitzat a tres bandes entre la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i TV3, en el qual es va especialitzar en guió i realització de ficció televisiva.

L’any 2021 va finalitzar els estudis superiors de Direcció escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona i ha participat com a dramaturga i ajudanta de direcció en diferents espectacles com Reiseführer dirigit per Ferran Dordal i La Ruta 40 (Teatre Lliure, 2019), Nu de la companyia Animal Religion (Ateneu Nou Barris, 2018), Converses amb el meu úter de Núria Planes (Antic Teatre, 2019) i va encarregar-se de l’assistència dramatúrgica de Si estiguéssim soles a l’Univers seria una gran pèrdua de temps del col·lectiu BigBouncers (Mercat de les Flors, 2019).

Grau també ha exercit com a directora de les seves pròpies creacions escèniques com Wash my soul o Deixar de ser bona persona és fàcil si saps com (Factoria IT, 2018). Com a creadora audiovisual, ha co-dirigit el curtmetratge La Ballarina (2013), acollit en diversos festivals europeus, i, juntament amb Brisa Luque, van crear la sèrie BigBanc l’any 2010.

A banda de ser dramaturga i directora escènica i audiovisual, Grau també està formada en dansa contemporània i en danses urbanes i ha sigut intèrpret en diversos projectes escènics i audiovisuals. 

Tsunami or something’s gonna happen tonight

Residència setembre 2022

L’espectacle Tsunami or something’s gonna happen tonight és un projecte de creació escènica que parteix de qüestionar i deconstruir quins són els mecanismes per generar el discurs de la por i quina capacitat té aquesta per modificar la percepció de la nostra realitat, en un context com l’actual on les fake news ens bombardegen constantment i la societat veu la seva existència constantment en perill davant l’accentuació dels desastres naturals o l’augment del feixisme.

El tsunami és la metàfora d’una calma aparent darrere la qual alguna cosa s’està gestant. El projecte se centra en la vivència col·lectiva de la por i com es manifesta a nivell individual en els propis cossos, i vol reflexionar sobre els discursos de la por a l’altre, a allò que se’ns escapa. La mirada que proposa l’espectacle és una perspectiva ecofeminista dirigida a l’empoderament i la responsabilitat de l’espectador en tant que agent social.

Es tracta d’un projecte interdisciplinari que transita entre el teatre d’objectes, la dansa contemporània, la performance, el cinema d’animació, entre la realitat i la ficció. L’espectacle té intenció de crear un dispositiu de caràcter immersiu per crear falses expectatives a través d’un joc sensorial entre la percepció visual, sonora i espacial. Com a estratègies narratives escèniques, s’hi barregen l’humor, el suspens i el realisme màgic.

Tsunami és una creació de Carlota Grau amb la col·laboració de Xesca Salvà, encarregada de l’espai escènic, d’Anna Rovira, encarregada de l’espai lumínic, i d’Anastàtica cultural pel que fa a la producció executiva. A més de la col·laboració amb El Canal, el projecte també compta amb l’acompanyament artístic i la coproducció del Festival TNT, ha rebut la beca de recerca i innovació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i ha sigut becat pels Premis Ciutat Barcelona durant el 2020.

Tsunami va fer residència a El Canal per preparar l’estrena de l’espectacle al Festival TNT l’octubre del 2022.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans