Carla Rovira Pitarch

Carla Rovira Pitarch és graduada en Interpretació per l’Institut del Teatre. L’any 2015 va estrenar la seva primera creació en solitari Most of all, you’ve got to hide it from the chicks, obra guanyadora de l’Aplaudiment a la Creació Emergent 2016 del Premi FAD Sebastià Gasch. A partir d’aquí, gairebé cada any ha estat involucrada en algun projecte: While the Machine keeps on running (2016), un espectacle sobre l’enfonsament del ferri Sewol que va deixar 304 joves morts a Corea del Sud; Aüc, el So de les Esquerdes (2017) amb la companyia Les Impuxibles; MÀTRIA (2017), un espectacle que reflexiona sobre la memòria històrica des d’una perspectiva familiar; i Calla, Hamlet (2018), estrenat al Festival Temporada Alta, entre molts altres projectes.

 

Exit Through The Gift Shop

Residència juliol 2022

Exit Through The Gift Shop és un projecte creat i interpretat per Carla Rovira que tracta sobre el concepte de l’èxit en els processos de gestació i de maternitat des de l’experiència personal de la creadora. 

El model d’èxit de gestació invisibilitza les persones infèrtils, les morts perinatals, els embarassos tortura i els nadons amb malformacions, creant així un binomi entre l’èxit i el fracàs molt marcat. Amb aquest projecte, Rovira es proposa construir un relat comú des de les arts escèniques on fer congeniar totes aquestes múltiples realitats al voltant de la gestació per tal d’apropiar-nos de totes aquestes experiències i oferir una visió més global i realista de la maternitat. L’obra fa la difícil unió entre la gestació i la maternitat, dos conceptes molt idealitzats, i el dolor, el patiment, la mort, la discapacitat i la malformació.

La peça es configura com un espectacle itinerant i una instal·lació inspirada en les visites als museus, aquells llocs on vivim una experiència que intentem capitalitzar amb un souvenir que ens espera a la sortida. En el cas d’un procés de gestació, aquest acaba amb un nadó —o més— que capitalitza la resta de l’experiència. Si no hi ha souvenir, si no hi ha bebè, no és un èxit.

L’espectacle està liderat per Carla Rovira, autora, creadora i única intèrpret de l’obra, i acompanyat per l’escenògrafa i artista multidisciplinar Manoly Rubio Garcia i la productora Aina Bujosa Díaz.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans