Associació Monte Isla

Monte Isla està formada per Adrià Girona, Andrea Pellejero i Rut Girona, tots tres graduats a l’Institut del Teatre l’any 2018 com a intèrprets. El 2020 van començar el projecte Monte Isla juntament amb Uriel Ireland i l’any 2021 la companyia va guanyar la beca DespertaLab de la Nau Ivanow amb la seva primera obra titulada Allí donde no estamos.

A Monte Isla porten a terme una investigació que se centra en les arts vives sense cossos a escena. L’objectiu de la companyia és treballar a partir de l’expressivitat de la tècnica (la llum, el so, la maquinària) i la plàstica (objectes, espai, materials) a través del marc de ficció d’una peça escènica. La seva feina artística es construeix a partir de l’experiència plàstica, del contacte amb els objectes i l’espai. A llarg termini, la companyia busca consolidar-se professionalment generant una plataforma de trobada interdisciplinària i d’investigació artística al voltant de la creació teatral contemporània.

Donde empieza el bosque acaba el pueblo

Residència juny 2022

Donde empieza el bosque acaba el pueblo és el segon projecte escènic de la companyia. L’espectacle neix amb la voluntat de materialitzar escènicament les tensions que expressa plàsticament el pintor Edward Hopper en una sèrie de llenços pintats a Cape Cod que exposen la relació entre la civilització i la natura. Els integrants de Monte Isla veuen en aquests quadres un retrat fidedigne de la condició de l’home postmodern en la seva manera d’estar i de mirar el món. 

La voluntat de la companyia és habitar, desxifrar, destripar i recompondre aquests llenços de Hopper construint una peça escènica de caràcter paisatgístic on la figura humana cedeix el protagonisme a l’expressivitat plàstica de les estructures, dels objectes i dels materials en una escenografia viva. El relat s’articula a partir del descobriment d’un indret, el qual es configura com a context i alhora contingut de la narració de l’obra. L’escenografia deixa de ser allò que emmarca la història per passar a ser la seva pròpia protagonista.

La intenció dels creadors no és tant explicar una història sinó que el públic visqui una experiència en un lloc escènic i crear una tensió visual i narrativa entre l’observador i allò que observa mitjançant ambientacions enganyoses inspirades en els thrillers. De la mateixa manera, el projecte busca aconseguir una transposició del llenguatge audiovisual als mecanismes i a les convencions teatrals. La narrativa a l’obra es trasllada també a la coreografia i a la dansa, així com a components visuals, abstractes i conceptuals, en la línia d’un llenguatge universal.

Andrea Pellejero i Adrià Girona són els creadors i dramaturgs de Donde empieza el bosque acaba el pueblo i Pol Para n’és l’intèrpret. El disseny de l’escenografia l’han portat Miguel Pellejero i Xim I. Rabassa, i Adrià Girona i Uriel Ireland han treballat a quatre mans en el disseny de so. L’obra és una coproducció del Festival TNT, del Festival Sâlmon i de WorkspaceBrussels i s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Nau Ivanow i del TeatroPuerto i amb el suport de l’Ajuntament de Girona.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans