Associació Atresbandes

Atrebandes neix de la trobada artística i personal entre Mònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez Hidalgo. Es van conèixer a l’Institut del Teatre de Barcelona i, des d’allà, tots tres decideixen començar un projecte en comú que va néixer l’any 2011. Influenciats per una quantitat indigerible de disciplines i referents propis de la cultura occidental, el grup es caracteritza per una única constant en els seus projectes: advocar per un teatre laboratori on el procés de creació és fonamental. La bona entesa és un dels vèrtexs d’aquest triangle, però també ho són el dubte i la incertesa. El seu motor és posar en qüestió tot el que els envolta.

Aspecte global d’una qüestió

Residència juny 2022

Diferents històries desplegades al voltant d’un mateix espai, un dormitori, en forma de records i vivències arrelades a allò més quotidià. Cinc persones diferents han viscut en aquest mateix dormitori i l’habitació es va carregant de les experiències dels seus habitants que hi van deixant petjada.

Aspecte global d’una qüestió vol ser una obra inspirada, principalment, en el text “Deux cent quarante-trois cartes postales en couleurs veritables” de Georges Perec i en la novel·la gràfica Building Stories del dibuixant i escriptor nord-americà Chris Ware. Aquests dos referents marquen el tarannà de l’obra: establir un diàleg entre els fets extraordinaris i els quotidians, entre la realitat i la ficció, per generar noves línies de pensament en l’espectador. La companyia vol traslladar a escena la proposta de Perec d’observar el fet comú amb ulls perplexos.

L’obra intenta traslladar el llenguatge de la novel·la gràfica a l’escenari fent servir la simultaneïtat d’escenes i l’ús de marcs al terra com a paral·lelisme de les vinyetes. El treball de creació posa el focus en l’intèrpret i en la seva capacitat de generar escenes a partir d’improvisacions. L’espectador, per la seva banda, al llarg de la peça ha de practicar l’anomenada paciència del voyeur per reconstituir els significats de les accions per tal que l’autèntic esdeveniment es desvetlli en el diàleg entre temps i mirades subjecte-objecte, espectacle-públic, voyeur-objecte de desig.

A l’obra Aspecte global d’una qüestió, Mònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez Hidalgo hi fan d’intèrprets conjuntament amb Mariona Naudín i Nicolás Carbajal. De la dramatúrgia se n’ha encarregat Albert Boronat, del disseny de llums Ana Rovira, de l’espai escènic Pau Masaló i del vestuari Adriana Parra. L’obra és una producció artística d’Imma Bové i Atresbandes i una coproducció del Festival Grec de Barcelona, el Festival de Otoño de Madrid, Cielo Drive i Atresbandes.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans