Andreu Casadellà

Andreu Casadellà i Oller (Anglès, 1994) és un artista de circ especialitzat en trapezi wàshington i clown. L’artista està interessat en posar, de forma lúdica, l’alt nivell tècnic de circ a disposició de l’esdeveniment escènic. L’absurd i la necessitat de riure’s d’un mateix són eines recurrents que Casadellà utilitza per crear una comunicació directa amb les persones espectadores.

El 2020 juntament amb en Daniel Esteban creen la Companyia Seon i estrenen l’espectacle Infinit. Paral·lelament també ha treballat amb diferents companyies de circ contemporani amb carpa com Plume de Cheval o Akoreacro (Dans ton coeur).

Durant la seva formació ha passat per l’Escola de circ Carampa a Madrid i l’École Supérieure des Arts du Cirque (ESAC) a Brussel·les. També ha rebut classes de tècnica de clown Michel Dellaire amb diferents professors com Fanny Giraut i Christophe Thellier.

Tota pedra fa paret

Residència febrer 2024

Tota pedra fa paret és un espectacle de clown i trapezi wàshington.

Hi ha un escenari delimitat i perillós amb un encarregat de vigilar que ningú hi entri ni toqui res. Fins i tot ell mateix hi té l’entrada prohibida. Cordes, politges, més de 130kg de ferro, un trapezi wàshington, una estructura de 7,20m d’altura i la tècnica de la cascada (l’art de l’accident) fan ensopegar el pes del seu cos i caure dins l’engranatge.

Aquí començaran els seus equilibris dins un sistema que està en equilibri i desequilibri amb la intenció de corregir totes les pífies. La seva voluntat modesta de tornar a deixar les coses tal i com estaven és tan gran com la seva poca traça. Sort que podrà comptar amb la destresa i valentia del públic.

El moment present pot arribar a ser molt absurd, però sovint ho volem amagar, ens fa vergonya posar-nos en evidència. Aquest espectacle posa a la llum aquest petits moments d’estupidesa que tots hem sentit i viscut (més o menys sovint), d’alguna manera això també ens fa humans.

La Júlia Clarà Badosa codirigeix des de l’inici aquest sistema des de l’exterior. El seu rol de co-creadora és fonamental per anar construint i modelant la peça.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans