Andrea Pellejero

Andrea Pellejero és graduada a l’Institut del Teatre l’any 2019 en l’itinerari visual. Va ser durant aquests estudis que ella i diverses companyes es van unir i van crear Las Huecas, un col·lectiu amb el qual ha cocreat Projecte ’92 (Antic Teatre) i Aquellas que no deben morir (Festival TNT 2021). Ha dirigit obres com Cartografia del cos estrany de Maria Jové el 2019 i l’any següent va fundar la companyia Monte Isla amb la qual va estrenar Allí donde no estamos, entre altres projectes. Com a professional, té interès en la perifèria de les arts i en la versió més essencialista del teatre: l’artesania com a tècnica analògica de ficció. Un dels seus objectius és descentralitzar el teatre contemporani de les ciutats.

Andrea Pellejero és la creadora del projecte Solo vine a bañarme, una peça que va iniciar com a treball de final de carrera l’any 2019, que va estrenar al Festival Sâlmon i que ha fet residència a El Canal. 

Solo vine a bañarme

Residència febrer 2022

“Si mires fixament a l’abisme, l’abisme et retorna la mirada”,  Friedrich Nietzsche

Solo vine a bañarme és un projecte artístic nascut d’una experiència personal de la creadora Andrea Pellejero Corral: un atac de pànic mentre s’estava banyant. Pànic a desaparèixer, por al buit, al no-res, un sentiment que s’ha quedat amb ella i que, per la intimitat i sensorialitat que implica, només ha trobat el teatre com a via per explicar-ho. Solo vine a bañarme va néixer de la necessitat de compartir l’experiència íntima relacionada amb la por a morir i pren com a punt de partida el bany, un lloc on, entre l’aigua i la nuesa, una es troba amb si mateixa.

L’obra explora i crea un llenguatge propi on s’encreuen l’autoficció, la dramatúrgia de la imatge, el temps com a material tangible, el no-res com un espai creatiu, el teatre entès des d’una perspectiva visual i on s’exploren noves dramatúrgies.

L’equip darrere de l’obra està format per un total de tretze persones, entre les quals destaquen Andrea Pellejero, creadora, directora, dramaturga i intèrpret; Úrsula Tenorio, companya de direcció; Alba Latorre, intèrpret; María Castillo, Rut Girona, Gaia Bautista, Adrià Girona i Andreu Martínez, encarregats de l’assessorament escènic, dramaturg i visual. Rut Girona és la productora i fotògrafa del projecte i, a més, i juntament amb Hannah, Josep Carreras i la mateixa Pellejero, s’han encarregat de la construcció i de l’estètica de l’espai escènic. La composició musical ha anat a càrrec d’Adrià Girona.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans