Agnés Mateus i Quim Tarrida

Mateus i Tarrida són artistes multidisciplinars que aborden qüestions polítiques i socials i diuen les veritats a la cara. Posen de relleu el que l’statu quo vol silenciar i anomenen a les víctimes del sistema. Són dos artistes políticament incorrectes que ja van sorprendre al públic amb els seus dos anteriors espectacles: Hostiando a M i Rebota rebota y en tu cara explota.

Patatas fritas falsas

Residència setembre i octubre 2023

M’estic entrenant per treure escuma per la boca i me’n surto prou bé. Odiar em relaxa, em fa sentir segur. Odiar està de moda. La vida és més fàcil quan saps a qui odiar. Els de casa. Els d’aquí La meva gent. Els de dins. Els de dins, sí. Els de fora, no. Jo sí. Tu no. Tot per a mi i els meus. I tu hauries de tornar a l’úter de la teva mare, serà un alleujament per a tots. Com més enemics, més honor. Molts enemics, molt honor. Molt d’odi, molt d’honor. Moltes mentides, molt d’honor. Nosaltres som la veu de la realitat perquè som d’extrema necessitat. I tu, calla. La nostra metamorfosi en polítics o religiosos ens converteix en psicòpates i mentiders professionals. Herois i sants. Una mica d’ordre, si us plau.

Això sí, els feixistes sempre són els altres.

Patatas fritas falsas és la tercera creació de la companyia i tanca una trilogia sobre la violència. El projecte posa sobre la taula els paradigmes i els principis del feixisme amb el que no hem deixat de conviure mai en aquest país, encara que alguns s’entestin a negar-ho. L’obra parteix d’aquest punt: entendre que els fonaments del feixisme estan molt més arrelats del que ens pensem en els nostres comportaments. La peça i la trilogia va de qüestionar-nos i revisar profundament el nostra dia a dia.

Patatas fritas falsas és una coproducció de Teatre Nacional de Catalunya, Antic Teatre, Konvent, CDN Orléans AMateus & QTarrida, amb el suport d’El Canal.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans