L’espectacle Orelles de Marga Socias & Els Mals Endreços ha resultat guanyador del Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d’arts de carrer 2023. L’obra és una coproducció d’El Canal i els mesos d’abril i maig de 2023 la companyia va fer una residència amb nosaltres per treballar aspectes sonors i lumínics de la peça.

Orelles és un espectacle-concert de carrer que té lloc en una caravana convertida en capsa de música. Amb ironia i molt d’humor, la peça es transforma en un joc que ens fa reflexionar sobre com escoltem i sobre com volem ser escoltats amb la participació del públic com a eix fonamental. La proposta de la companyia catalana Marga Socias & Els Mals Endreços ha estat una de les dotze peces que en aquesta edició ha format part del Suport a la Creació, el programa d’acompanyament a processos de creació escènica de FiraTàrrega que té com a objectiu la producció, exhibició i distribució d’espectacles amb especial atenció a les propostes d’arts de carrer no-convencionals.

Marga Socias actua, escriu i idea espectacles. Li agraden les històries i sobretot li agrada explicar-ne. Parteix de la quotidianitat, de les seves escletxes i el que fa, per la seva complexitat i extensió, és inclassificable. Però hi ha una constant: persegueix crear experiències pels altres. En aquesta ocasió, l’artista ha unit esforços amb Els Mals Endreços, una proposta estètica basada en l’art de l’inesperat i en la democratització dels espais per la cultura. La companyia qüestiona els límits de les etiquetes i els productes culturals, a mig camí del concert, la performance, la improvisació, la creació contemporània i l’exploració de noves tècniques. Ara, les dues companyies s’han unit per crear Orelles, una experiència participativa sobre l’escolta que convida al públic a participar, a subvertir l’escolta i a fer-la infinita.

El guardó, que reconeix la bona tasca i la creativitat de les companyies, l’atorga Fira Tàrrega tenint en compte el criteri dels professionals del sector acreditats en la darrera edició. En aquesta ocasió, fins a 170 professionals han participat en les votacions per escollir aquest reconeixement. Els darrers guanyadors del Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d’arts de carrer han estat Un segundo bajo la arena del Col·lectiu Desasosiego (2022), Migrare de la Cia. Maduixa (2021), Peix de la Cia. Hotel iocandi (2019), Hippos de Zum Zum Teatre i Quim Bigas (2018), Conseqüències de la Cia. Moveo (2017), Mulïer de la Cia. Maduixa (2016), La Partida de Vero Cendoya (2015), Chicken Legz d’Animal Religion (2014), Ârtica de Ponten Pie (2013) i Que vaya bonito de TeatroDeCerca (2012).

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans