En el marc de la preparació de l’inici del projecte europeu de cooperació transfronterera EKO – Pirineus de Circ, El Canal i els seus socis publiquen una convocatòria per a la difusió del circ contemporani d’autor. Amb aquesta convocatòria es pretén seleccionar espectacles de circ destinats a girar durant el curs 2024 – 2025 en l’espai transfronterer entre Espanya, França i Andorra i a provar la posada en marxa de les primeres mesures ecològiques experimentades per EKO. La data límit per enviar candidatures és el 15 de gener de 2024 a les 23.59 h.

Els espectacles seleccionats en aquesta convocatòria han de poder girar durant el 2024 i 2025 per la xarxa d’exhibició formada pels socis associats d’EKO. De les candidatures presentades, es tindran en compte valors com la lluita contra la discriminació, la inclusió, la diversitat i la paritat de gènere, entre d’altres criteris. La publicació dels espectacles seleccionats està prevista per a finals de gener.

EKO – Prinieus de Circ és un projecte de cooperació Interreg cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea a través de POCTEFA, el programa europeu de cooperació transfronterera creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra. El projecte EKO, coordinat per la Grainerie, la fàbrica d’arts del circ i de l’itinerància situada al sud de França, reuneix catorze estructures de formació, creació i difusió d’espectacles entre 2024 i 2027 per tal de desenvolupar les capacitats i competències dels actors de circ transfronterers per operar la transició ecològica combinant formació, creació i experimentació com a noves formes de mobilitat.

L’objectiu d’EKO és permetre al sector del circ transfronterer fer la seva transició ecològica, transformant el seu model de creació, producció i distribució per tal d’imaginar i aplicar noves formes artístiques adaptades a la transició i reduir la petjada mediambiental. És en aquest context que el projecte EKO llança ara aquesta convocatòria per a espectacles de circ.

Podeu consultar la convocatòria en aquest enllaç. El formulari de sol·licitud és en línia i les candidatures s’acceptaran en francès, espanyol, català i basc.

Un projecte de:

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans