El Centre de Creacío d’Arts Escèniques-El Canal de Salt va participar la setmana passada al prestigiós Up Festival de Brussel·les. Es tracta d’un dels esdeveniments més importants al voltant del món del circ contemporani d’arreu del món i El Canal va ser una de les quinze entitats que va formar part de la delegació catalana a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del departament de Cultura de la Generalitat i amb la marca d’internacionalització Catalan Arts.

La presència d’El Canal en aquest important certamen internacional és un pas més del centre creatiu saltenc cap a la internacionalització de l’espai i la possibilitat de conèixer centres de referència en el món del circ com la Comunitat Valona de Brussel·les, que disposa de 6.700 metres quadrats de superfície dedicats a aquesta disciplina o la visita que es fa ver a diferents equipaments a la ciutat de Gant. El director d’El Canal, Xavier Díaz, admet que formar part de la delegació catalana a l’Up Festival “ha suposat una bona oportunitat per conèixer espais de referència en el món del circ, així com poder explicar el projecte ambiciós d’El Canal per anar fent passos en aquesta disciplina ara que també formem part del projecte europeu i transfronterer EKO-Pirineus de Circ”.

A més, dues de les companyies que han fet residència a El Canal com són l’artista Manel Rosés i la companyia Palimsesta van poder mostrar els seus espectacles o un tast d’ells en el marc d’aquest certamen de referència. Per això, Díaz també subratlla que “estem contents de veure com companyies que hem tingut treballant a El Canal en aquests darrers mesos se’ls obren les portes de festivals tan importants com és l’Up Festival de Brussel·les”.

La presència del centre saltenc al festival belga també ha permès generar espais de relació i intercanvis d’experiències i coneixement entre els professionals catalans i belgues presents a les trobades.

En aquest sentit, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, posa en relleu que “la participació d’El Canal a la delegació catalana d’aquest important festival mostra que l’ambició d’aquest projecte ubicat a Salt va prenent forma i que després d’un any ja és considerat un motor creatiu al nostre país i segueix fent passos cap a la internacionalització. Si fa poques setmanes presentaven el projecte europeu EKO-Pirineus de Circ, ara ser al l’UP Festival torna a situar Salt i El Canal en el mapa del món del circ per seguir avançant en els objectius marcats per aquest equipament”.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans