Ahir dimecres 20 de desembre es va dur a terme l’entrega dels XIV Premis de Circ de Zirkòlika de Catalunya. L’espectacle ‘H’ de la companyia La Córcoles, una peça coproduïda per El Canal, ha estat la guanyadora al millor espectacle de circ de carrer. La Córcoles ha estat premiada per aconseguir combinar el circ amb la dansa i el teatre, creant un treball honest i senzill, i per ser una artista que té rere seu un llarg camí artístic en el que ha anat tastant diferents disciplines artístiques com la dansa vertical fins a excel·lir com a funàmbula amb aquest espectacle. La companyia va ser part de les companyies residents a El Canal durant el curs 2022 – 2023.

La companyia La Córcoles és Mariona Moya, artista especialitzada en l’equilibri sobre cable tens des del 2009, any de creació de la companyia. Després de dotze anys de trajectòria com a artista especialitzada en aquesta disciplina, amb un segell molt personal, La Córcoles destaca pel seu tractament i la seva manera d’entendre el cos en l’element del cable i en la pròpia disciplina d’equilibrisme. La finalitat de l’artista és sempre la cerca del moviment sobre cable i tracta la disciplina des del moviment i la dansa, entenent aquest lloc, el cable, com un espai més on habitar i transitar, buscant obrir nous camins sobre aquesta línia. A més, l’artista aposta pel llenguatge poètic sense deixar de prendre risc i evolucionar en les figures circenses.

Amb més de 600 persones assistents del sector del circ, la Gala de lliurament dels premis s’ha celebrat al Circ Històric Raluy i ha ofert un espectacle per a tots els públics amb les actuacions dels artistes guardonats a la darrera edició. Els premis d’enguany han nominat un total de 25 espectacles i 5 iniciatives de formació i projecció del circ i han otorgat 11 galardons entre les diferents categories de Premis.

El jurat dels Premis Zirkòlika d’enguany estava format per trenta artistes, professionals i especialistes del món del circ. Aquest any, els Premis havien rebut un total de 102 candidatures que optaven a 11 guardons diferents que valoren els diferents formats i estils de fer circ avui en dia a més de donar un reconeixement als projectes de formació, de circ social i de la projecció del circ.

Trobareu més informació sobre els premis i la resta de premiats a zirkolika.com.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans