El Festival Z arriba enguany a la seva tercera edició i, un any més, El Canal col·labora amb el festival per seguir treballant en la tasca de donar suport, en aquest cas, a la creació emergent de joves de menys de 30 anys.

El Festival Z es posiciona ja com la mostra gironina d’arts en viu adreçada a l’espectador i al creador jove. Creat l’any 2021, és un projecte concebut com una plataforma d’acompanyament d’arts en viu d’espectacles creats per i per a joves, fent especial atenció a la creació gironina. Enguany, El Canal acull dues companyies en residència artística: la companyia Malsai Produccions per treballar la seva obra Calla, Judit, Calla, i l’artista Oriol Borràs amb el seu nou projecte Proxima Centauri. Per altra banda, durant els dies del festival, El Canal acollirà moltes de les activitats programades, des d’espectacles, a cercles de debats i esmorzars comunitaris. Trobareu tota la informació a la nostra agenda i a la pàgina web del festival.

El Canal i el Festival Z coincideixen en aquesta voluntat de millorar les condicions de treball i professionalització del sector de les arts escèniques i la creació de joves de les comarques gironines. En aquest punt reposa la col·laboració entre tots dos, que passa per la voluntat de fomentar la creació emergent de joves de menys de 30 anys. El Canal col·labora cedint els seus espais de creació a les companyies del festival perquè hi puguin fer residències artístiques, aportant suport econòmic i tècnic i oferint espais d’exhibició per als dies del festival.

El Festival Z és un projecte concebut com una aportació a l’ecosistema cultural gironí, una plataforma d’acompanyament i promoció de materials escènics produïts a Catalunya fent atenció especial als generats a la província de Girona. També es planteja com un espai de diàleg professional que fomenta la reflexió al voltant de la creació jove i que neix amb la voluntat de contribuir a la visibilització i a la professionalització de creadores i creadors escènics de menys de 30 anys i residents a Catalunya.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans