La Companyia ATRESBANDES farà una residència tècnica a El Canal del 20 al 24 de març per treballar el seu nou projecte titulat “DESERT“. La peça és una de les primeres coproduccions d’El Canal d’aquest any, feta conjuntament amb el Teatre Lliure.

L’obra parteix de la multiplicitat de connotacions del concepte desert. La paraula desert amaga tot un imaginari al darrere. A part dels seus diferents valors gramaticals constitueix un mot fonamental de molts textos religiosos i filosòfics. Per a Hannah Arendt és una metàfora per entendre el lloc de l’ésser humà al món (el món és sempre un desert). A La Bíblia representa el lloc on es posa a prova la fe en Déu i l’Islam és una religió nascuda de les travessies en el desert a la recerca de la presència divina. És, en definitiva, una paraula molt carregada de significats, és quasi un símbol. Però un símbol que conté una gran paradoxa: ens allunyem d’ell perquè representa un espai buit de vida i al mateix temps busquem la seva buidor per arribar a distingir els senyals que la vida no ens deixa veure. Aquesta barreja de psicologia, filosofia i misticisme és el punt de partida d’aquest nou projecte de la companyia.

Arran de la seva estada, ATRESBANDES farà un taller de creació escènica de tres hores per a professionals i estudiants. La companyia compartirà eines pràctiques per engegar dispositius escènics, fent servir conceptes com “desplaçar el conflicte”, “esculpir en la memòria” o “buidar el significat”, tots ells extrets d’àmbits com el cinema o l’escultura i aplicats a les arts en viu per generar així noves formes d’apropar-se al fet escènic.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans