Escola de Música Moderna de Girona

L’Escola de Música Moderna de Girona, així com La Moderna de Calonge, està gestionada per Girona Artelier SCCL, una cooperativa de treball gironina integrada per docents especialistes en música. La cooperativa es mou pel compromís amb el territori local i vetlla per la qualitat de formació artística així com per l’impacte i el retorn social que poden aportar allà on desenvolupen la seva activitat. Estan atents a les demandes i necessitats del territori i per això han cregut necessari fer un pas endavant i liderar la formació en l’àmbit dels musicals unint així l’educació i la creació de nous públics. El seu objectiu és posar en valor el gènere del teatre musical com una art escènica multidisciplinària i fomentar-ne el seu reconeixement.

Així va néixer el Taller de Musicals, que durant el curs escolar es duu a terme a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt. El curs 2014-2015 van començar a oferir la formació integral de cant, dansa i teatre a La Moderna i el 2016 van crear un primer espectacle educatiu musical titulat On Blue. Des de llavors, han seguit fent altres espectacles i tallers diversos al voltant del musical durant quatre edicions: l’any 2018 amb l’espectacle A Bit of Broadway van estrenar al Teatre Municipal de Girona, durant el curs 2018-2019 van fer un Taller de Musicals que va portar a l’estrena de Dones El Musical a El Canal i al Teatre Municipal de Girona. Finalment, el curs 2019-2020 es va començar a treballar el musical Wonderland però a causa de la pandèmia es va haver d’estrenar el març del 2021, amb funcions a El Canal i al Teatre Municipal de Girona.

El despertar de la primavera

Residència abril i maig 2022

El Despertar de la Primavera (Spring Awakening) és la proposta del Taller de Musicals del curs escolar 2021-2022 de La Moderna de Girona. Pels assajos generals i l’estrena van comptar amb la cessió dels espais d’El Canal de Salt, on van poder portar a terme la producció final a nivell escènic i de producció de so.

El Despertar de la Primavera és un musical pop-rock que explica la història d’un grup de joves adolescents alemanys al segle XIX que estan experimentant per primera vegada amb l’amor i el sexe en una societat repressiva, devota i molt exigent. Els temes de l’obra giren al voltant de l’homosexualitat, la violència de gènere, la mort i el suïcidi. La història està basada en l’obra de teatre homònima de l’autor alemany Frank Wederkind (1891). Des de la seva adaptació i estrena per primera vegada a Broadway el 2006, el musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu i és considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals, es va traduir al català l’any 2016 per David Pintó i es va estrenar al Teatre Gaudí de Barcelona, fins arribar ara a Girona.

Es tracta de l’obra més llarga i amb més números musicals que ha representat mai l’alumnat d’aquest programa formatiu. Conté dinou números musicals i vint personatges repartits en onze intèrprets.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans