Maria Coma
Nascuda a Barcelona, Maria Coma és músic, cantant, compositora, pianista, perfomer i creadora. També és educadora de moviment certificada en Body-Mind Centering®.
Va iniciar la seva trajectòria construint una sòlida carrera musical en solitari, amb cinc àlbums publicats, més de 400 concerts a Catalunya, Espanya, Alemanya i Sud-Amèrica i col·laboracions amb artistes molt variats. Es va traslladar a Berlín (Alemanya) on es va submergir en pràctiques vocals en música vocal polifònica i es va involucrar en arts escèniques, arts del moviment i la performance. Aquestes noves influències van enriquir la seva manera de tractar la música, i el seu treball actual està influenciat, no només per la música, sinó també per l’art sonor, la performance, les arts del moviment i la música vocal polifònica.
La seva pràctica artística es guia per l’autoexploració des de l’experiència física i vivencial. Crea i estimula pràctiques de veu i cos per desenvolupar un llenguatge de vibració polivalent, descolonitzat i físic. Com a especialista en veu i educadora somàtica del moviment ha col·laborat amb companyies de dansa, ballarins, performers, músics i altres artistes, acompanyant processos creatius, fent assessorament de veu, composant o actuant com a cantant. La seva primera peça d’art sonor pública va ser Bodylandscape (Cospaisatge), exposada al Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona, dins de l’exposició col·lectiva “La Tradició que ens travessa”.
Koro | Vocal Roots
Residència març 2024
Koro | Vocal Roots és una peça de nous llenguatges escènics, originada de la investigació i la recerca de del cos humà com a instrument fonamental. Una peça híbrida, que descansa en un punt de trobada entre moviment, música, art sonor, tecnologia i performance.
Tres performers-cantants aniran desvetllant el seductor discurs sonor de l’organisme humà descolonitzat; organismes vius navegant entre la fricció i el plaer per redescobrir la vasta saviesa i capacitat de la veu humana.
En la recerca de les arrels, l’origen i la pertinença, Maria Coma ha estat investigant la veu humana en relació al cos humà: la veu per arrelar-se a la fiscalitat i viceversa. A partir d’aquesta recerca i la creació de pràctiques vocals i físiques ha composat la música original per a aquest espectacle on s’expressa tota aquesta temàtica.
Amb la influència del treball de la coreògrafa i ballarina Naïma Mazic (qui té el rol d’assistència de moviment i dramatúrgia), també s’aplica un llenguatge polirítmia entre el so i el moviment que nodreix la peça de ritme fa de contrapunt a tota la part melodia i harmònica.
Per a l’espectacle en directe es treballarà amb tres intèrprets: Elena Tarrats, Maider Lasa Santamaría i Maria Coma, i un desplegament de micròfons, pedals i il·luminació que formaran l’escenografia on aquests cossos desplegaran la seva potencialitat musical i rítmica, des de la fiscalitat, estructura i matèria que conformen el cos humà.