Lali Ayguadé

Lali Ayguadé és una intèrpret i coreògrafa catalana. Ha treballat amb Akram Khan Company, Hofesh Schechter, Roberto Olivan i Baró d’Evel entre d’altres. És directora de la seva companyia des del 2013, amb la qual ha creat site-specifics i espectacles de carrer, així com peces de llarga durada com “Kokoro”, “iU Mi”, “Hidden” i “Runa”, que se situen entre la realitat i imaginació, fusionant la teatralitat amb la dansa. Ha col·laborat amb la cantant mallorquina Joana Gomila, Marcos Morau, Guilhem Chatir i Akira Yoshida, entre d’altres. També ha dirigit peces per a altres companyies com Tanz Bielefeld a Alemanya, Korean National Contemporary Dance Company i Bhodi Project a Salzburg.

NOMINACIONS I PREMIS DESTACATS:

Lali Ayguadé: nominada el 2010 com a Millor Ballarina als Premis de la Crítica de Londres, nominada el 2016 com a Millor Ballarina als Premis de la Crítica de Barcelona.

iU an Mi: nominada als Premis Butaques 2018

HIDDEN: premi a la millor coreografia als Premis Butaques 2021, a la millor coreografia i millor ballarí (Lisard Tranis) als Premis Dansacat 2022

RUNA: nominat com a millor intèrpret masculí (Lisard Tranis), premiat a la millor coreografia i millor intèrpret femenina (Lali Ayguadé) als Premis Max 2022 i nominat el 2023 als premis del Teatre Barcelona.

 

Inestable

Residència febrer 2025

INESTABLE parla de la identitat en un sentit més ampli i social; una noció d’identitat imposada a l’individu per certs cànons establerts.  Parla de l’aspiració humana de ser com tots els altres, del desig d’unir-se al grup, de ser part d’una identitat col·lectiva i també d’integrar-nos a la norma. La peça busca processar aquesta identitat des d’un punt de vista de vegades profund i de vegades superficial, a fi de contrastar allò que realment som amb allò que significa posar-nos la nostra màscara pública, la nostra imatge al món virtual.

L’espectacle se centra en la tensió entre el món virtual de les xarxes socials i la realitat quotidiana, sovint desproveïda d’artificis. Aquesta dicotomia planteja una reflexió sobre la imatge que projectem al món i la que ocultem: la felicitat aparent que mostrem a les xarxes en contraposició a les inseguretats i negativitats que mantenim en secret. Es critica com les xarxes esdevenen un escenari de positivitat superficial, amb milions d’imatges idèntiques –selfies, somriures aparentment espontanis i paisatges paradisíacs– que persegueixen el reconeixement social a través de reaccions exagerades. Aquestes dinàmiques alimenten una addicció als ‘m’agrada’ i comentaris, que sovint amaguen el buit del món contemporani. En contraposició, l’espectacle reivindica una realitat crua, imperfecta i tangible, on el cos esdevé un vehicle de sinceritat. Mentre les paraules i expressions poden ser fingides, el cos, amb les seves imperfeccions i vulnerabilitats, revela una veritat essencial que desafia la superficialitat del món virtual.

Fitxa artística

Intèrprets: Akira Yoshida, Anna Calsina, Diego Sinniger, Joana Gomila, Lisard Tranis, Piero Steiner
Directora artística: Lali Ayguadé  Assistent de direcció: Fanny Cleyrat
Escenografia: Mariona Signes
Disseny de llums: Conchita Pons
Composició: Fanny Thollot
Vestuari: Ferran Casanova
Assessorament artístic: Jordi Oriol
Productora creativa: Fanny Cleyrat
Distribuïdor internacional: André Barros

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans