Hermanas Picohueso

Hermanas Picohueso són Lluki, Diego, Gal·la i totes les persones que sempre els ajuden. Estan disseminades pel Mediterrani.

Treballen juntes perquè s’entenen i els agrada posar en comú els seus punts de vista. Afegeixen persones als seus processos de creació perquè creuen que el món està ple de ments amb idees brillants.

Les seves influències són escèniques, literàries, cinematogràfiques, fotogràfiques, YouTube, les històries de les seves àvies i experiències pròpies.

Treballen en altres projectes perquè tenen hiperactivitat i dispersió. Això fa que mai es cansin de les seves trobades i arribin amb el cap ple d’idees que volen compartir. Els agrada el risc i mai posen límits a les seves possibilitats. Apunten alt i no sempre hi arriben.

Són amants de la tecnologia, proven i incorporen tot el que els pugui servir per experimentar amb noves maneres d’explicar les coses, sense cap tipus de filtre previ.

Altres característiques que els identifiquen:
1. Pateixen un síndrome de Diògenes col·lectiu i individual que els permet comptar sempre amb tot tipus de materials i artefactes que també reutilitzen. Creuen que na Marie Kondo no fa teatre.
2. El seu cervell és totalment nocturn. Les 9 del matí per ells és la matinada.
3. Són uns moderns i mai ho admetran.

Projecte NO

Residència setembre 2024

NO’ és un projecte que parla de la rebel·lió, la creativitat i la col·lectivitat. Segons Albert Camus, la rebel·lió és “la seguretat d’un destí aclaparador, menys la resignació que l’hauria d’acompanyar.” És a dir, la rebel·lió és aquell lúcid ‘NO’ que emet l’ésser humà conscient de la seva condició.

Aquest projecte neix de la necessitat d’una neta per capturar la seva àvia abans no sigui massa tard. En el camí de la captura impossible d’una persona, se situa el descobriment d’una dona rebel, que havent viscut dues guerres, i sense tenir cap inclinació ni interès en la política, ha desenvolupat una vida plena d’aquests lúcids ‘NO’ en què comencen les rebel·lions.

Amb ‘NO’  proposem una instal·lació interactiva on les assistents construeixen, a través del cos, una col·lectivitat activa i conscient.

‘NO’ ens parla de la rebel·lió, de la creativitat i de la col·lectivitat amb el rerefons d’una investigació sobre el discurs del filòsof Albert Camus.

Fitxa artística

Direcció i dramaturgia: Gal·la Peire amb el suport de Lluki Portas i Diego Ingold

Disseny dispositiu audiovisual: Marc Homar

Assessoria a la dramatúrgia: Escarlata

Disseny de producció: Gal·la Peire i Aina Juanet

Producció Executiva: Aina Juanet

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans