Hermanas Picohueso

Hermanas Picohueso és una galàxia destartalada i d’objectes perduts sobre el Mediterrani. Les seves expedicions estan liderades per Gal·la Peire Camps i Lluki Portas, sempre acompanyades del seu equip estable de producció, administració, comunicació, difusió i tècnica, format per Aina Juanet, Marc Homar, Cintia de Luis i Gypsy Nel·lo, amb Diego Ingold com a satèl·lit.

Des del 2016, la companyia s’ha dedicat a generar projectes de creació escènica, treballant en la investigació i la recerca de formats escènics contemporanis. Endinsant-se en les profunditats de la vida humana, les runes kitsch, el material d’arxiu desgastat i els fems intel·lectuals que floten entre nosaltres, cerquen respondre preguntes impossibles i sovint extreuen respostes poc satisfactòries o completament errònies.

El freakisme, la reflexió i la ràbia són els tres conceptes que defineixen la seva essència, com si fossin hashtags brodats als seus vestits d’astronautes, fets de llaunes reciclades i materials trobats al carrer. A través d’exploracions artístiques diverses, Hermanas Picohueso qüestiona els límits de la teatralitat, incorporant professionals de primer nivell que aporten qualitat als projectes i col·laboren en la recerca de noves dramatúrgies i en l’aplicació d’eines digitals en el fet escènic.

Skai is Ful

Residència setembre 2024 i abril 2025

La companyia s’endinsa en aquesta ocasió en terrenys poc coneguts, en àrees perifèriques de les arts escèniques. L’objectiu de la peça és generar un viatge experiencial a través de la idea de cel l’any 2024, les seves diferents interpretacions, i posa damunt la taula la pregunta:

Hi havíem d’anar? 

Agafant el testimoni d’altres disciplines artístiques com són la instal·lació, la performance o el happening, l’espectacle es planteja en dues parts. Un espai diàfan i no teatral, una sala oberta, un hall, una bodega, un museu. 

En un primer moment trobem una sala d’art on hi ha diferents peces que ens parlen del cel. L’escena irromp en aquest context amb un o diversos intèrprets que plantegen a l’espectador i el dilema del cel, la qüestió de què és el cel, on és, qui hi ha, o qui hi anirà. 

Treballem amb la projecció en mapping i les càmeres en directe per a generar perspectives diferents de la interpretació. Utilitzem el vídeo per a expressar el nostre propi llenguatge, interseccionant diferents disciplines que ens ajuden a trascendir l’escena. 

Fitxa artística

Creació: Hermanas Picohueso
Direcció: Gal·la Peire
Acompanyament a la direcció: Lluki Portas
Mirada externa: Escarlata Circus
Audiovisuals: Marc Homar
Producció: Aina Juanet i Gal·la Peire
Comunicació i difusió: Gypsy Nel·lo i Cintia de Luis
Ass. espai: Janira Romero
Ass. accessibilitat: Teatro Accesible
Col·laboracions: Ignasi Ràfols (astrònom)i Álvaro Benítez (ingenyer aeroespacial)
Amb el suport de: 
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
IEB
El Canal de Salt
Fabra i Coats
La Cremallera

Esdeveniments

    • Residència del 19 al 28 de setembre de 2024, del 24 de març al 5 d’abril i del 22 al 30 d’abril de 2025

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans