Companyia Daniel Fernändez

La Companyia Daniel Fernändez està formada per un equip artístic multidisciplinar que treballant conjuntament crea un llenguatge escènic singular, amb la interrogació i la recerca sempre presents. Amb cada projecte busquen trobar un llenguatge particular i un procés creatiu diferent, un fet que fa molt difícil definir la companyia.

La direcció artística està en mans de Daniel Fernández (Barcelona, 1980), format a l’Escola de Ballet Eulàlia Blasi i l’escola de Teatre Nancy Tuñón de Barcelona. Està diplomat en coreografia a l’Institut del Teatre de Barcelona i va completar els seus estudis al Movement Research a Nova York.

En aquesta obra hi participen: Morgane Michel, Leonardo Jin Sumita i Julia Rauch com a intèrprets, Roberto Fratini Serafide com a dramaturg, el text ha anat a càrrec de Marc Villanueva i Mir i la composició musical és de Pablo Carrascosa Llopis. De la il·luminació i la concepció de l’espai se n’ha encarregat Macarena Palacios, Núria Milà ha portat el disseny i la confecció del vestuari i, finalment, Sergio Chianca de Burokultur i la companyia Daniel Fernández s’han fet càrrec de l’administració i de la producció.

Première communion de jeunes filles chlorotiques par un temps de neige

Residència febrer 2022

Première communion de jeunes filles chlorotiques par un temps de neige és un espectacle de dansa contemporània on tres intèrprets —tres cossos— juguen amb la creació d’un món distòpic a partir de la infància, la llet i els jocs infantils, uns elements que apareixen distorsionats i fraccionats però sempre vinculats amb el color blanc i la innocència. L’objectiu final de la peça és comprendre el funcionament, la profunditat i el sentit del color blanc en una imatge, en un objecte, en una obra d’art i reflexionar sobre les problemàtiques tècniques, químiques, iconogràfiques i simbòliques que giren entorn aquest color. El monocroma blanc entès com a codi i motor creatiu per la recerca i el desenvolupament de nous llenguatges i noves maneres de ser. La peça gira entorn una voluntat d’aprofundir en la problemàtica del no-res, de l’infinit, de la idea del buit i de la innocència del color blanc.

La peça incorpora diferents llenguatges artístics: la dansa contemporània, el text i el diàleg críptic i referent a records i sentiments, i la música que funciona com un paisatge harmònic sonor que evoluciona subtilment al llarg de l’obra.

L’obra és una coproducció entre el Centre Chorégraphique National Rillieux-la-pape de Lyon i el Mercat de les Flors de Barcelona i s’ha fet amb la col·laboració del centre d’art de Lyon RAMDAM, de Le Pacifique, del Centre de Développement Chorégraphique National Grenoble Auvergne Rhône Alpes, del Centre National de la Danse Lyon i de La Chapelle Sainte-Marie, altres centres de creació on la companyia ha tingut l’oportunitat de fer-hi residències abans d’arribar a El Canal.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans