El dia 3 d’abril, la companyia La Corcoles comença una estada a la Nau 2 d’El Canal amb el seu nou projecte titulat ‘Carena‘. La companyia s’hi estarà durant dos mesos en una residència de creació i d’investigació escenogràfica i per fer-hi un treball dramatúrgic i coreogràfic. L’obra és una coproducció d’El Canal i s’estrenarà a l’octubre en el Festival Ona Dance.

La llavor de ‘Carena’ es va iniciar l’any 2015 amb el descobriment de l’especialitat del Funambulisme i el seu element diferenciador : el “balancier“, la barra que els equilibristes subjecten per tal d’equilibrar-se al fer les travesses en alçada. ‘Carena’ és un vals a dos, un diàleg, un joc, un rem, una llança, una relació, una dependència, una complicitat, una lluita i una inevitable ruptura. De vegades una càrrega feixuga, de vegades un pes agafat en els braços incondicionals d’una mare. Dues veus altes, mudes de paraules. ‘Carena’ és la fina línia que dibuixa l’encontre d’aquestes dues vessants dels abismes propis amb les seves llums i amb les seves ombres.

La peça planteja una posada en escena d’entrada minimalista amb línies molt clares i precises i una alçada impactant de sis metres, buscant la mínima expressió de les línies exposades per deixar el màxim d’espai al buit. La proposta gira al voltant de la relació entre l’intèrpret i el seu element, una conversa amb l’altre en la solitud d’un espai públic.

La Cia. La Corcoles és la Mariona Moya, artista especializada en l’equilibri sobre cable tens. Després de 12 anys de trajectòria com a artista especialitzada en aquesta disciplina, amb un segell molt personal, destaca pel seu tractament i la seva manera d’entendre el cos en l’element del cable i en la pròpia disciplina d’equilibrisme. Moya té la voluntat de seguir investigant i innovant en aquesta disciplina per tal de desenvolupar la seva faceta creativa sobre l’escena.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans