Com a Centre de Creació d’Arts Escèniques, El Canal segueix treballant per donar suport a la creació i a les arts vives del territori i per donar suport a la producció i oferir espai als artistes perquè puguin experimentar, crear i desenvolupar els seus projectes escènics. Per això, aquest mes de maig sis companyies ens acompanyaran amb les seves noves obres, encara en fase de creació i d’experimentació. Aquestes companyies són les següents:

La Bleda és una companyia de teatre-clown per a tots els públics, nascuda l’any 2001 de la mà dels seus creadors, Helena Escobar i Pere Hosta. Ara estan treballant Pas a pas, corproducció d’El Canal, una peça de comèdia dramàtica per a tots els públics que reflexiona sobre caminar, sobre saber caure, sobre la resiliència, l’esforç i la supervivència. La seva estada a El Canal s’allargarà fins el juny.

Així mateix ho farà la Companyia La Corcoles, formada per la Mariona Moya, artista especialitzada en l’equilibri sobre cable tens des del 2009. Després de 12 anys de trajectòria, La Corcoles destaca per la seva manera d’entendre el cos en l’element del cable i en la pròpia disciplina d’equilibrisme. La companyia farà residència amb l’obra Carena, una coproducció d’El Canal. Carena és un vals a dos, un diàleg, un joc, un rem, una llança, una relació, una dependència, una cpmplicitat, una lluita i una inevitable ruptura.

Marga Socias & Els Mals Endreços són dues companyies que s’han unit en un nou projecte: Orelles. Ja van venir a l’abril i ara tornen per seguir treballant en aquesta peça, una experiència participativa sobre l’escolta, que convida al públic a participar, a subvertir l’escolta, a fer-la infinita. L’obra és una coproducció de l’Agència Internacional de Realitat, Fira Tàrrega i El Canal amb la col·laboració del centre cultural Ü de Bac. L’obra permet la unió de Marga Socias, que actua, escriu, idea espectacles i persegueix crear experiències pels altres, i Els Mals Endreços, una companyia que aposta per un art de l’inesperat, una democratització dels espais per la cultura i qüestiona els límits de les etiquetes i els productes culturals.

La Companyia La Moukhles & Sentís està formada per Miriam Moukhles i Joan Sentís, un matrimoni artístic d’investigació i creació escènica. La seva residència els servirà per treballar el seu nou projecte NODI (o la Invisible), una peça sobre la fi de la contracultura a Catalunya a partir del testimoni silenciat de la Marisa Muñiz, dona lluitadora, de classe humil, poetessa underground del barri del raval que va viure la Barcelona llibertària dels anys 70.

Joan Català Carrasco és un artista inquiet i de mirada curiosa sobre les arts plàstiques, que sinteressa pel moviment on el cos i els objectes siguin els comunicadors. Les seves disciplines són el circ, la dansa contemporània, el teatre de gest i pallasso. Ara arriba a El Canal per treballar Idiòfona, una peça que proposa un diàleg entre l’home i la matèria i durant la qual es construeix una gran instal·lació sonora en l’espai públic amb la participació de l’audiència.

Finalment, la Companyia Mal Pelo arribarà a El Canal a finals de mes amb el seu nou projecte Double Infinite. The Bluebird Call, una peça feta des de la fragilitat, la senzillesa i l’amor per l’ofici. Mal Pelo, amb codirecció artística de Pep Ramis i María Muñoz, és un grup de creació escènica que ha desenvolupat el seu propi llenguatge artístic a través del moviment i de la creació de dramatúrgies. L’obra que treballaran proposa fer un viatge sensitiu a través dels dubtes sobre com construïm les nostres vides, les nostres relacions i el nostre lloc.

Podeu consultar totes les residències d’aquest maig a la nostra pàgina de Companyies residents.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans