Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Exposició fotogràfica: Les mans i el cos de l’ofici

9 desembre, 2023 | 19:00 - 4 gener, 2024 | 17:00

Gratuït

“Les mans i el cos de l’ofici” és una exposició fotogràfica de la companyia Última vèrtebra, amb els fotògrafs Oriol Segon Torra i Marta Ribes. La mostra és una activitat complementària a l‘assaig obert de l’espectacle ‘Cove’ de la companyia del dissabte 9 de desembre. Última vèrtebra ha estat en residència artística a El Canal aquest desembre de 2023.

La destresa i l’habilitat de les mans d’un artesà són una font documental de coneixement i saviesa i d’un valor inqüestionable. En paraules de l’arquitecte Juhani Pallasmaa, les mans són un element essencial en la història de la intel·ligència humana. L’essència del caràcter, les arrels d’un coneixement que expressen la dansa d’un ofici.

La present exposició és el primer resultat de les trobades fetes amb diferents cistellaires del territori català en els seus tallers durant la tardor de 2021.Un recull de fotografies realitzades pels fotògrafs Oriol Segon Torra i Marta Ribes. Una mirada artística i documental sobre el treball de les mans i el cos de l’ofici del cistellaire.

El projecte compta amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres de Catalunya i amb la participació de: Joan Farré (Folgueroles), Mònica Guilera (Vilanova i la Geltrú), Tim Johnson (Vilanova i la Geltrú), Josep Mercader (Torroella de Montgrí), Cinta Subirachs i Magda Armengol; Museu de la Pauma (Mas de Barberans), Miguel Ángel Redón (Badalona), Roger Chinaud (Céret). Amb el suport de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Última vèrtebra és una plataforma creada el 2019 pels artistes Anna Garreta i Quim Vilagran, per la recerca, la creació i la promoció de l’art i la cultura, que té el moviment i el cos com a eix vertebrador de les seves activitats. Un espai per relacionar les diferents formes artístiques amb el coneixement, el territori i la creació escènica, a través de diferents projectes que articulen aquests elements i faciliten processos per activar, conscienciar i transformar a través de les arts i la cultura.

Mostra els detalls

Inici:
9 desembre, 2023 | 19:00
Finalització:
4 gener | 17:00
Cost:
Gratuït

Recinte

Hall

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans